PSOE i PNB tomben al Senat la pretensió del PP d'investigar Ximo Puig

Els populars havien presentat una sol·licitud per crear una comissió sobre les presumptes irregularitats del PSPV a la trama Assut

La majoria que conformen el PSOE i PNB a la mesa del Senat ha decidit no admetre a tràmit la sol·licitud del PP per a crear una comissió d'investigació parlamentària en la cambra alta sobre presumptes irregularitats del PSPV en el marc del cas Assut.

El PP havia presentat al Senat una sol·licitud per a crear una comissió d'investigació parlamentària sobre presumptes irregularitats del PSPV a la Comunitat Valenciana amb la trama Assut, amb la intenció que el president de la Generalitat i secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, fora el primer a comparéixer-hi.

Segons han informat fonts parlamentàries, aquest assumpte s'ha abordat en la reunió que ha mantingut aquest dimarts la mesa del Senat, que finalment ha considerat que aquesta sol·licitud no continuara avant, al·legant que no era procedent admetre-la a tràmit en atenció a precedents anteriors.

Les mateixes fonts apunten a preservar els àmbits competencials dels diferents parlaments autonòmics en relació amb aquestes investigacions, fent referència al fet que ja es va decidir inadmetre a tràmit algunes sol·licituds d'informes sobre assumptes territorials.

Sobre aquest tema s'ha pronunciat ja el senador del PP i membre de la mesa, Rafael Hernando, qui ha retret que el PSOE i el PNB hagen impedit "que ni tan sols es puga debatre a la cambra la creació d'una investigació". "CorruPSOE!", ha sentenciat al missatge de Twitter.

El PP volia que aquesta comissió d'investigació fora abans de les eleccions del 28 de maig: "Els ciutadans valencians tenen dret a saber fins a on està clavat Ximo Puig abans d'anar a les urnes".

Per part seua, des del PSOE acusen els populars d'orquestrar una campanya a través d'aquest "ardit" amb l'objectiu d'intentar danyar el president valencià de cara a les pròximes eleccions al maig.

També et pot interessar

stats