El PSOE manté l'aposta per la via d'Unides Podem i Esquerra Republicana

Pedro Sánchez s'ha reunit amb Casado i Arrimadas, que reiteren el ‘no’ a la investidura del candidat socialista.

La portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, aquest dilluns
La portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, aquest dilluns / Fernando Villar (Efe)

El PSOE reafirma l'aposta de governar amb Unides Podem i buscar el suport d'Esquerra Republicana per a la investidura i la governabilitat d'Espanya després de les reunions que ha mantingut aquest dilluns el candidat socialista i president en funcions, Pedro Sánchez, amb els líders del PP i Ciutadans per separat. 

Pablo Casado i Inés Arrimadas han reiterat a Sánchez la negativa de les dues formacions, que no han canviat les postures, de donar suport a un govern encapçalat pel PSOE i amb participació d'Unides Podem i suport d'Esquerra Republicana. 

La roda de reunions l'ha oberta el líder del PP, Pablo Casado, qui ha criticat que Sánchez vulga utilitzar el PP com a coartada i que està esperant "un certificat" d'ERC des de la presó per a rubricar l'acord que lliurement ha triat amb Unides Podem. "El PP no pot ser el partit que blanquege aquest pacte”, ha afirmat, després d'una trobada amb el president espanyol en funcions que ha durat vora 40 minuts. 

La portaveu de Ciutadans al Congrés, per la seua banda, ha tornat a demanar al candidat socialista que trenque amb el partit de Pablo Iglesias i aposte per un acord entre el PSOE, el PP i la formació taronja. Segons ha explicat després de la reunió amb Sánchez, li ha traslladat un document per a arribar a un acord de governabilitat moderat i estable sobre la base de quatre punts: pactes d'estat, un pacte nacional per l'educació, no apujar els impostos i una reforma electoral.

Tot i això, Sánchez descarta la proposta d'Arrimadas i insisteix a demanar al PP que s'abstinga i a Ciutadans que vote a favor de la seua investidura si no volen que el govern d'Espanya depenga d'Esquerra Republicana. La portaveu socialista al Congrés, Adriana Lastra, ha comparegut en roda de premsa per a valorar les dues reunions i ha insistit que, si al líder del PP el "preocupa" la influència que puga tindre el vot d'Esquerra, pot evitar-lo "de la manera més simple, abstenint-se". Una acció, al seu parer, "compatible" amb la tasca d'oposició que exercirien els populars l'endemà. 

També et pot interessar

stats