PSOE i ERC hi constaten "avanços", però no posen data a la investidura de Sánchez

En un comunicat conjunt confirmen que hi ha progressos en la definició dels instruments per a "canalitzar el conflicte polític" de Catalunya.

VÍDEO | PSOE i ERC hi constaten \"avanços\", però no posen data a la investidura de Sánchez
10 de desembre 2019 - 23:23

A Barcelona, després de dues hores i mitja de reunió, PSOE-PSC i Esquerra Republicana han emés un comunicat conjunt de la seua tercera trobada on han constatat "avanços" en les negociacions per a "canalitzar el conflicte polític" català i per a una eventual investidura del candidat socialista Pedro Sánchez.

"Constatem avanços en la definició dels instruments necessaris per a canalitzar el conflicte polític sobre el futur de Catalunya, que desitgem abordar des del respecte i del reconeixement institucional mutu", han exposat en un comunicat conjunt.

El comité negociador s'ha reunit a la sala de la comissió de govern de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Igual que en les reunions anteriors, han acudit a la cita José Luis Ábalos, Adriana Lastra i Salvador Illa, per part de PSOE-PSC, i Marta Vilalta, Gabriel Rufián i Josep Maria Jové, per part d'ERC.

Vox demana a Cs i PP que pacten amb el PSOE

La possibilitat d'un pacte entre PSOE, Unides Podem i ERC preocupa a Vox, que ha instat PP i Cs a fer un esforç addicional per a "entendre's" amb els socialistes. Ho ha dit el seu portaveu en el Congrés, Iván Espinosa de los Monteros.

De los Monteros justifica que habilitar un govern del PSOE amb el suport de la dreta és "millor opció" per als interessos espanyols i ha promés que el seu partit "no" farà sang" amb aquest eventual acord. Entén el portaveu de Vox que Pedro Sánchez està "cedint cada vegada més davant separatistes que estan embravits".

També et pot interessar

stats