El PSOE de les Balears ofereix els seus vots al PP per a tirar de la presidència del Parlament a Vox

Francine Armengol justifica la proposta en la situació “d’emergència democràtica” que va provocar el president en trencar la foto de les republicanes afusellades

El president del parlament balear, Gabriel Le Senne, en la sessió plenària del 18 de juny, on va expulsar les diputades socialistes
El president del parlament balear, Gabriel Le Senne, en la sessió plenària del 18 de juny, quan va expulsar les diputades socialistes / Isaac Buj (Europa Press)

Els vots del PSOE al PP per a fer fora de la presidència del Parlament balear, que ocupa el diputat Gabriel Le Senne, de Vox. És la proposta que ha fet la secretària general dels socialistes balears, Francina Armengol, a la líder del PP, Marga Prohens, argumentant una situació “d’emergència democràtica” provocada per Le Senne.

Armengol llança la proposta als populars després que el president del Parlament balear, el 18 de juny, quan ocupava el lloc de la presidència, trencara una foto de dones republicanes afusellades el 1937.

Ara, la líder dels socialistes ha posat els vots del seu grup a la disposició de la presidenta del govern balear per a afavorir així la destitució del president de la cambra legislativa.

El PSOE balear ha reunit d'urgència la comissió executiva permanent per a plantejar al PP, que no té majoria en el Parlament, una opció que permeta superar la crisi pel "comportament inassumible" de Le Senne.

Segons informen els socialistes en un comunicat, els seus diputats estan disposats a votar a favor del candidat a president del Parlament que propose el PP en substitució del president actual.

Al parer de Francine Armengol, en expulsar amb gestos violents les socialistes Mercedes Garrido i Pilar Costa durant el debat de la derogació de la llei de memòria democràtica de les Balears, Le Senne va actuar "en contra del respecte democràtic, de les víctimes del franquisme, de la tolerància". Per esta raó, el PSOE planteja a la líder del PP i presidenta del govern autonòmic una solució alternativa "davant un moment absolutament extraordinari".

"Com veiem que la dreta no està actuant com correspon, estem disposats a cedir els vots necessaris al grup popular perquè una persona del seu grup puga retornar la dignitat democràtica al Parlament i que el senyor Le Senne faça efectiva la seua dimissió de manera immediata", recalca la presidenta del Congrés.

També et pot interessar

stats