El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d'aprovar la llista per a les eleccions europees

El partit encara amb incertesa el compte arrere fins que Sánchez comunique si dimiteix o no com a president del govern espanyol

Seu del PSOE al carrer Ferraz de Madrid (arxiu)
Seu del PSOE al carrer Ferraz de Madrid (arxiu) / Europa Press

El procés de "reflexió" personal iniciat dimecres per Pedro Sánchez per a decidir si dimiteix o no com a president del govern estatal ha posat en suspens la política espanyola. El PSOE, partit del qual és secretari general, ha decidit retardar fins dimarts la reunió de la comissió federal de llistes que havia de donar llum verda a la candidatura per a les eleccions europees del 9 de juny. Inicialment, la cita estava prevista per a este divendres a les 17:00 hores, però, davant de la incertesa pel futur de Sánchez, ha decidit posposar-la. El cap de l'executiu central té previst confirmar dilluns si renuncia al càrrec o continua.

Una de les figures valencianes del socialisme pendents del veredicte final sobre la llista a les europees és Sandra Gómez, portaveu actual del PSPV a l'Ajuntament de València i exvicealcaldessa de la ciutat. Fa una setmana i mitja que va anunciar les seues aspiracions al Parlament Europeu i, tot i que la seua presència en la candidatura del PSOE es dona quasi per feta, caldrà esperar un poc més a la confirmació oficial.

El comité federal previst per a este dissabte, en canvi, sí que es manté. Davant de l'absència de Sánchez, serà la vicepresidenta espanyola i número dos del PSOE, María Jesús Montero, qui assumisca la presidència en la trobada del màxim òrgan de direcció dels socialistes entre congressos. Fonts del partit han aclarit que el punt principal serà parlar sobre la decisió del president espanyol de cancel·lar l'agenda pública i prendre's un temps de reflexió fins que desvele quin serà el seu futur.

També et pot interessar

stats