El PSC guanyaria les eleccions amb la necessitat de pactar per a governar

Puigdemont col·locaria a Junts+ per davant d'ERC segons el sondeig de Sigma Dos

Eleccions a Catalunya, 12M
Eleccions a Catalunya, 12M / À Punt NTC
12 de maig 2024 - 20:04

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) guanyaria les eleccions d’este diumenge a Catalunya, segons el sondeig de Sigma Dos per a À Punt i Forta, que li atorga el 27,1% del suport i entre 37 i 40 diputats al Parlament català.

La formació que lidera Salvador Illa guanyaria entre 4 i 7 diputats respecte dels obtinguts el 2021, però es veuria obligada a buscar pactes amb altres forces si vol presidir el pròxim govern català.

En segona posició quedaria Junts+, que aconseguiria entre 33 i 36 escons amb el 22,1% del suport. El partit liderat per Carles Puigdemont aprofitaria la tornada a la política de l’expresident català i superaria així Esquerra Republicana (ERC), fins a consolidar-se com a segona força.

Amb el 17% dels sufragis i entre 24 i 27 escons, els seguiria ERC. La formació de Pere Aragonès, que fins ara presidia en minoria el govern de la Generalitat, perdria entre 6 i 9 diputats en l’hemicicle català.

En quarta posició estaria el PP d’Alejandro Fernández que, amb el 8,1% dels vots i entre 9 i 12 diputats, podria fer l’esperat sorpasso a Vox. La formació d’ultradreta, liderada per Ignacio Garriga, passaria a cinqué lloc, amb el 7,2% dels suports i entre 10 i 11 escons. Resultats molt ajustats entre ambdues formacions.

Continuaria Comuns Sumar, formació liderada per la valenciana Jéssica Albiach, que aconseguiria el 6,2% dels suports i entre 6 i 7 escons.

La setena posició seria per a la CUP que, amb Laia Estrada al capdavant, obtindria entre 6 i 8 diputats amb el 5,5% dels vots.

La formació xenòfoba i independentista Aliança Catalana entraria per primera vegada en l'hemicicle amb el 3,2% dels suports i entre 1 i 3 diputats.

Segons esta enquesta, Ciutadans no superaria la barrera electoral del 3% i quedaria fora de l’hemicicle.

També et pot interessar

stats