El projecte de la CV-500 es paralitza per falta de consens

Els consistoris de València, Sueca, el Perelló i Mareny de les Barraquetes s’hi mostren en contra perquè consideren que suposaria “la mort” dels comerços.

Manifestació contra la reconfiguració de l’autovia del Saler, en una imatge d’arxiu
Manifestació contra la reconfiguració de l’autovia del Saler, en una imatge d’arxiu / Europa Press

El projecte de la Generalitat per a eliminar l’autovia del Saler (CV-500) quedarà en suspens per la falta de consens entre el veïnat i els consistoris de la zona afectada, segons ha anunciat aquest dimecres el conseller de Política Territorial, Arcadi España.

El conseller ha dit que “no es farà res” sense el consens dels ajuntaments i de les persones residents, per la qual cosa quan acabe el període d’informació pública el projecte es deixarà enlaire. Serà aleshores quan es tornarà a “rellançar el diàleg” per a buscar “una nova configuració” de la CV-500.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ja va dir que el projecte de la Generalitat no tenia el consens d’aquest consistori, com tampoc del veïnat del Perelló, el Mareny de les Barraquetes, el Palmar, el Perellonet i la Devesa, perquè consideraven que suposaria “la mort” dels comerços i el despoblament d’aquests pobles del sud.

També l’alcalde de Sueca, Dimas Vázquez, i els alcaldes de les pedanies del Perelló, Juan Botella, i del Mareny de les Barraquetes, Jordi Sanjaime, es van mostrar en contra de la coneguda com a “pacificació de la CV-500” en considerar que afectaria de forma negativa aquestes poblacions, especialment les entitats locals menors.

També et pot interessar

stats