Processen un exalcalde del PP de Quartell per diversos delictes de corrupció

Li imputen prevaricació urbanística, prevaricació administrativa, un delicte continuat de suborn, blanqueig de capital, malversació i falsedat en document mercantil

L'exalcalde de Quartell, Francisco Huguet (d), al costat del seu advocat, en una imatge d'arxiu
L'exalcalde de Quartell Francisco Huguet (d), al costat de l'advocat, en una imatge d'arxiu / EFE

El jutjat d'instrucció número 2 de Sagunt ha processat per diversos delictes de corrupció l'exalcalde del Partit Popular de Quartell (Camp de Morvedre) Francisco Huguet i deu persones més, entre elles l'exregidor Emilio Máñez i un exassessor de l'exconseller Rafael Blasco. En concret, segons les dades que ha facilitat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), els imputen prevaricació urbanística, prevaricació administrativa, un delicte continuat de suborn, blanqueig de capital, malversació i falsedat en document mercantil.

Aquesta causa és una de les peces del denominat cas Avialsa o Càrtel del Foc, que van enviar a l'Audiència Nacional i que investiga el suposat tripijoc dels contractes públics de subministrament d'aeronaus per a l'extinció d'incendis forestals, pel qual també està processat l'exconseller del PP Serafín Castellano.

De les diligències d'investigació fetes durant la instrucció, el magistrat considera que existeixen indicis racionals de criminalitat en l'actuació dels investigats, que es van poder aprofitar del càrrec públic per a afavorir empreses constructores en la tramitació de plans a Algímia d'Alfara (hui Alfara de la Baronia) i Quartell, i per això reberen comissions il·lícites.

El jutge ha donat trasllat d'aquest processament a la Fiscalia Anticorrupció, perquè en el termini de vint dies formule escrit d'acusació o demane arxivar la causa. En el mateix acte s'ha acordat el sobreseïment provisional de les diligències respecte a tres investigats, així com el sobreseïment lliure de la causa per a un quart.

També et pot interessar

stats