La primera reunió de la comissió bilateral amb el govern central tindrà lloc en un termini màxim de 15 dies

Juan Carlos Fulgencio, en declaracions en 'À Punt Notícies matí', confia que els pressupostos s’aproven i enguany no hi haja eleccions generals.

Juan Carlos Fulgencio en 'À Punt Notícies matí'
Juan Carlos Fulgencio en 'À Punt Notícies matí'

Un termini màxim de 15 dies. És el marge de temps en què es produirà per primera vegada en la història la reunió de la comissió bilateral entre la Generalitat i el govern d’Espanya. Així ho ha assenyalat en À Punt Notícies matí el delegat del govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio. Un fet importat, ja que permetrà a la ciutadania valenciana tindre un tracte diferenciat com el que ara rep Catalunya.

Un altre element que ajudaria la Comunitat Valenciana a avançar en el seu desenvolupament és la reforma del sistema de finançament autonòmic. Per a Fulgencio és un tema que el govern central “té ben present”, ja que “ el compromís es pot veure en els pressupostos”, amb eixe 10 per cent per al nostre territori, però que no creu que siga el moment de debatre-ho, per la proximitat de la cita electoral. 

Uns pressupostos que està “segur” que s’aprovaran, i que per tant, no serà necessària la convocatòria d’eleccions generals enguany. “Els números sí que ixen i són viables. Els polítics no podem governar per a les grans xifres, sinó pensant en les necessitats de la ciutadania”. En cas contrari, el delegat del govern a la Comunitat Valenciana ha assenyalat que haurà de ser el president de govern central, Pedro Sánchez, qui decidisca si es convoquen eleccions.

Un millor protocol per a lluitar contra la violència masclista

Juan Carlos Fulgencio ha alertat del problema social que hui dia suposa la violència masclista, del que ha assenyalat ser “una qüestió cultural, tapada durant molt de temps i que ara es posa en evidència”. En aquest sentit, el delegat del govern en la Comunitat Valenciana ha indicat que cal un millor protocol d’actuació, en què ja es treballa, que valore també els riscos potencials. Ha assegurat que estarà enllestit en un marge màxim de dos mesos.

També et pot interessar

stats