El president del CGPJ emmarca en la "normalitat" les diligències sobre Begoña Gómez

Vicente Guilarte considera "desproporcionada" la reacció a eixa decisió judicial, per la qual Sánchez va cancel·lar la seua agenda cinc dies per a reflexionar si seguir al capdavant de l'executiu

El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Vicente Guilarte
El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Vicente Guilarte / Rocío Ruz (Europa Press)

El president interí del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Vicente Guilarte, ha assenyalat este dilluns que forma part de la "normalitat" que el jutge Juan Carlos Peinado obrira diligències d'investigació sobre Begoña Gómez, l'esposa del president del govern. I ha considerat "desproporcionada" la reacció que ha motivat esta decisió judicial, per la qual Pedro Sánchez va cancel·lar la seua agenda cinc dies per a reflexionar si seguir al capdavant de l'executiu.

"Em limite a defensar l'actuació judicial. Em sembla un poc desproporcionada la relació de causa-efecte que s'ha produït", ha expressat Guilarte en declaracions als mitjans a la Facultat de Dret de la Universitat Complutense, abans de presentar un debat sobre la situació del CGPJ, que acumula cinc anys amb el mandat caducat.

Guilarte ha subratllat que si no hi ha arguments perquè la causa tire avant, el jutge l'arxivarà, i ha lamentat que s'està "generant molt de soroll".

"Jo he de defensar els jutges i, a més, no crec que hi haja cap qüestió que haja d'imputar-se'ls. Hi ha hagut una certa normalitat en una actuació judicial que ha desencadenat un efecte gegantesc i insospitat", ha sostingut.

La renovació del CGPJ: "No és un clima molt propici"

Preguntat si l'anunci de Sánchez que continua com a president del govern pot facilitar la renovació del CGPJ, Guilarte ha instat a "asserenar un poc les coses". "Hem tingut uns dies de molta inquietud i incertesa, però jo no crec que ajude molt ara perquè, efectivament, pot haver-hi més conflictes. S'ha carregat bastant sobre el Poder Judicial esta situació i no és un clima molt propici", ha indicat.

Guilarte ha advocat per fer un "pacte molt global" que abaste la renovació del CGPJ però, també, "reorganitzar les relacions" del poder judicial amb el poder legislatiu i amb el poder executiu. "Està tot molt deteriorat, se'ns tiren en cara un poc qüestions que no ha de ser així. Jo crec que fa falta un pacte molt global que incloga la renovació, però cal parlar d'altres coses", ha afegit.

Sobre per què creu que no es renova el CGPJ, Guilarte ha ressaltat que perquè "els polítics volen, els uns i els altres, captar la seua quota de poder en l'àmbit judicial".

També et pot interessar

stats