“El més preocupant no és que Vox siga d’extrema dreta, sinó que no és un partit democràtic”

El periodista Miguel González, autor d’un llibre que analitza la formació d’ultradreta, adverteix que quan Vox governa en solitari adopta mesures per a dificultar l’alternança política

El periodista Miguel González, durant la seua intervenció en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

“El més preocupant de Vox no és que siga un d’extrema dreta, sinó que no és un partit democràtic”. Així ho veu el periodista d’El País Miguel González, autor del llibre Vox S.A. El negocio del patriotismo español, qui ha intervingut aquest divendres en Les notícies del matí per a analitzar la trajectòria i l’estratègia d’aquesta formació d’ultradreta, convertida en la tercera força més votada al parlament espanyol.

Per a sostindre la seua tesi, el periodista ha argumentat que Vox és un partit que “vol il·legalitzar la meitat dels partits, per descomptat que als nacionalistes, però també a Podem i del PSOE afirma que és un partit criminal”.

A més, González apunta que Vox és una formació que designa els seus representants des de la direcció, “i no el voten els seus afiliats”. “A Abascal no l’han escollit els seus afiliats”, afegia.

Traves als mitjans de comunicació

Una altra de les raons que ha exposat Miguel González és el veto als periodistes o mitjans de comunicació. De fet, el mateix Miguel és un dels periodistes vetats. Ha exposat en Les notícies del matí que ell mateix va ser vetat per Vox, que li impedeix accedir als actes del partit, i posteriorment la formació va vetar tots els mitjans del grup Prisa.

A més, l’autor del llibre que analitza, entre altres aspectes, el finançament de Vox al llarg de la seua història, creu que és “inquietant” que aquesta formació vulga “derrocar les democràcies liberals, perquè quan governen en coalició respecten la democràcia, però quan governen en solitari adopten mesures per a dificultar l’alternança política”. En aquest sentit, González ha posat com a exemple l’assalt al Capitoli quan Trump no va resultar elegit com a president.

Finalment, el periodista ha indicat, a més, que quan Vox governa retalla llibertats, per exemple a col·lectius com les dones o les persones LGTBI, el que suposa atemptar contra els drets democràtics. 

També et pot interessar

stats