El PPCV reclama a Sánchez 2.500 agents més per a la Comunitat Valenciana

Bonig insta el PSPV, Compromís i Podem a defensar en el Congrés l’equiparació salarial de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat.

Agent de la Policia Nacional amb mascareta
Agent de la Policia Nacional amb mascareta / Efe

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha reclamat al govern de Pedro Sánchez que de manera urgent cobrisca els catàlegs de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a la Comunitat Valenciana, que pateixen un dèficit de 2.500 agents que “no ens podem permetre”.

Així mateix, ha instat els diputats del PSPV, Compromís i Podem en el Congrés a defensar l’equiparació salarial de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i donar suport a la llei de retribucions bàsiques d’aquests col·lectius.

Bonig s’ha reunit aquest dilluns juntament amb la portaveu d’Interior del PP en el Congrés dels Diputats, Ana Vázquez, amb els sindicats de la Policia Nacional i Guàrdia Civil en la Comunitat Valenciana per a conéixer de primera mà les necessitats i reivindicacions d’aquest col·lectiu que s’ha vist agreujada per la situació derivada de la pandèmia.

En aquest context, ha instat al govern la realització de test periòdics a aquests professionals i ha recordat que “el ministre va reconéixer el 23 d’abril en la comissió d’Interior que només havia realitzat 5.000 test quan en Interior són més de 170.000 persones, és a dir, a penes un 3%”.

El PP demana a Puig que faça tests als agents

Aquest “desistiment de funcions” ha provocat, segons Bonig, que moltes comunitats com Andalusia i Galícia assumisquen els tests “per a salvaguardar la seguretat dels agents”. En aquesta línia, ha instat Puig a seguir aquest model i “fer un pas al capdavant pels nostres policies i guàrdies civils i fer-los de manera urgent test per a protegir-los la seua salut”.

Així mateix, ha instat a Puig i a la delegada del govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero a “no mirar cap a un altre costat” en l’elevat nombre de contagis registrats entre les files de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, que ja sumen 1.700 guàrdies civils, 842 policies nacionals i 269 funcionaris de presons contagiats. La presidenta del PPCV els ha dit que “lluiten” per la dotació adequada pel que fa a “EPI, material de prevenció i mampares en oficines d’atenció al públic”.

També et pot interessar

stats