El PPCV presenta la secretaria Nous Valencians, un espai per a la participació d’immigrants

La responsable designada de l'àrea és la política i diplomàtica veneçolana Mary Ponte

FveC 4vWAAEb  Y
Acte de presentació de la secretaria Nous Valencians del PPCV / @mjosecatala

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana ha celebrat aquest dissabte a les 20:30 a València un acte per a presentar la secretaria de Nous Valencians, un "espai de participació dels estrangers en l'estructura del partit". La responsable designada de l'àrea és la política i diplomàtica veneçolana Mary Ponte, que ha manifestat que volen "conéixer i treballar amb tots els migrants que viuen a la Comunitat Valenciana". En l'acte han estat presents el candidat a la presidència de la Generalitat, Carlos Mazón, i la candidata a l'alcaldia de València, María José Catalá.

Amb aquesta nova iniciativa "reconeixem la importància dels estrangers a la Comunitat Valenciana, un col·lectiu cada dia més nombrós que forma part de la realitat quotidiana de la nostra terra", ha assenyalat el portaveu de campanya del PPCV, Miguel Barrachina. Segons xifres de l'INE, la població estrangera ja arriba a les 778.655 persones, al voltant del 15% de la població a la Comunitat Valenciana.

Catalá ha destacat a través de Twitter que "València és una ciutat acollidora". A més, ha afegit que "els nous valencians han contribuït a construir una ciutat millor, noves empreses i treball".

Per la seua part, Mary Ponte ha afirmat que "apostem per una inclusió real, obrint un espai directe de participació en l'estructura del partit on puguen impulsar-se propostes en benefici dels estrangers". Ponte ha assegurat que "ens acostarem als col·lectius migrants per a conéixer les necessitats específiques de cadascú, ja que tots els fluxos migratoris tenen diferents problemes i han de ser atesos amb la serietat i responsabilitat necessàries per a cada cas".

En aquest sentit, Ponte ha afirmat que seguiran de prop situacions com "les grans dificultats que existeixen per a l'obtenció de cites d'estrangeria o dels retards que hi ha per a respondre tràmits de residència o resolucions de nacionalitat espanyola", que algunes "tenen ja cinc anys d'espera, i retornar la normalitat a les sol·licituds d'asil".

També et pot interessar

stats