El PPCV insta al govern que "defense als agricultors valencians" afectats per l'acord UE-Mercosur

Hoyo demana la compareixença de Planas perquè explique com afectarà l'acord a productes clau com l'arròs o la mel.

La diputada valenciana del PP en el Congrés Belén Hoyo (centre), en una imatge d'arxiu
La diputada valenciana del PP en el Congrés Belén Hoyo (centre), en una imatge d'arxiu / Europa Press

La diputada valenciana del PP en el Congrés Belén Hoyo ha reclamat aquest dimarts al ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, que "defenga els interessos dels agricultors valencians que es poden veure afectats per la signatura de l'acord entre la Unió Europa i Mercosur". 

Hoyo ha valorat l'acord en la mesura en què "contribueix a enfortir relacions amb països germans i aconsegueix l'objectiu que en l'àmbit comercial miren cap a Europa i no cap a Àsia i al Pacífic", a més d'obrir un mercat de 260 milions de consumidors "amb grans oportunitats per a la indústria i moltes empreses espanyoles". No obstant això, ha advertit, "no tot són beneficis, ja que hi ha un sector vital, com és l'agroalimentari, que es pot veure perjudicat i davant això cal actuar".

Al seu juí, el titular d'Agricultura "no està fent res" i ha demanat que hi comparega perquè explique com afectarà l'acord amb Mercosur a productes clau en l'economia primària valenciana com són l'arròs o la mel, que són considerats productes sensibles en aquest conveni comercial.

Clàusules de salvaguarda

La diputada popular considera que el ministre ha de negociar les clàusules de salvaguarda necessàries i aconseguir per als agricultors valencians la major quantitat possible "dels 1.000 milions d'euros que la Comissió Europea pensava repartir com a mecanisme de protecció i seguretat".

També et pot interessar

stats