El PP i Vox ultimen un acord per a governar en l’Ajuntament d’Elx

Aquest pacte inclouria que la formació d'extrema dreta ocupe tres regidories importants en el consistori

Pablo Ruz, en una entrevista en 'Les notícies del matí'
Pablo Ruz, en una entrevista en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El Partit Popular i Vox ultimen un acord per a govern en l’Ajuntament d’Elx (Baix Vinalopó), segons han confirmat fonts de la formació d’extrema dreta a À Punt Notícies. El pacte es traduiria en el fet que Vox entre en l’executiu amb tres regidories “importants”, segons les mateixes fonts.

El líder popular a l’alcaldia, Pablo Ruz, ja va avançar als micròfons de Les notícies del matí que hi hauria entesa amb Aurora Rodil (Vox), assegurant que era una candidata “sensata” i que ja hi estava disposada. “La candidata de Vox és una persona extraordinària, a la qual conec no sols de la política, sinó d’abans, i amb qui tinc una relació molt bona. Estic segur que arribarem a bon port”, manifestava Ruz. 

El d’Elx pot ser, per tant, el primer gran pacte entre el Partit Popular i Vox després de les eleccions del 28M, i és de rellevància especial per tractar-se de la tercera ciutat en població de la Comunitat Valenciana. 

A pesar que el PSPV va guanyar les eleccions municipals —amb el 38,7% dels vots i 12 regidors—, la desfeta de Compromís —amb només un regidor— i la desaparició d’Unides Podem - Esquerra Unida en la corporació han impedit que pogueren continuar en el govern. Això ha facilitat que el PP, segona força més votada i amb 11 regidories, puga arribar a un pacte amb Vox, amb tres. 

També et pot interessar

stats