Pablo Ruz, candidat del PP a l'alcaldia d’Elx: “Hi haurà enteniment perquè Aurora Rodil, la candidata de Vox, és sensata”

Atribueix els resultats electorals favorables a les decisions “tremendes” de Sánchez en matèria de política hídrica i de finançament de la província

Pablo Ruz, cap de llista del PP i futur alcalde d'Elx, durant la seua intervenció en 'Les notícies del matí' aquest divendres

Tot i que ara per ara assegura que el PP només ha tingut una presa de contacte amb Vox, “hi haurà enteniment perquè Aurora Rodil –cap de llista de Vox— és sensata i hi està disposada. El mandat de la ciutadania va ser tan aclaparador que tenim l’obligació moral de posar-nos d’acord”. Així veu el pacte electoral Pablo Ruz, candidat del PP a l’alcaldia d’Elx, la força que ha obtingut onze regidors, enfront dels dotze del PSPV, però que tot apunta, per les declaracions de Ruz, que formarà govern amb els tres regidors que ha obtingut Vox.

El candidat popular no ha amagat la sintonia que manté amb la cap de llista de Vox i considera que el fet d’haver-se quedat a només mil vots de ser la força majoritària els “avala” per a formar govern. Tanmateix, i segons ha manifestat, no ha entrat en negociacions perquè “Vox té un full de ruta” que Ruz es mostra disposat a respectar.

“La candidata de Vox és una persona extraordinària, a la qual conec no sols de la política, sinó d’abans, i amb la qual tinc una relació molt bona. Estic segur que arribarem a bon port”, manifestava en una entrevista en Les notícies del matí.

No hi haurà necessitat de línies roges amb Vox, perquè hi ha un treball previ molt avançat Pablo Ruz - Candidat del PP a l'alcaldia d'Elx

Si finalment prospera la coalició de govern amb Vox, Pablo Ruz creu que “no hi haurà necessitat de línies roges, perquè hi ha un treball previ molt avançat”, argumentava el cap de llista del PP d’Elx.

Entre els projectes que planteja si el pacte entre les dues forces de dretes es consolida, Pablo Ruz advoca, com a primeres iniciatives de la nova corporació, per un pacte municipal per l’economia i l’ocupació. Per a ell li agradaria comptar amb el PSPV i Compromís, les dues forces que, si ell accedeix a l’alcaldia, quedarien en l’oposició.

A més, una altra de les àrees de govern que cobrarien importància en aquest hipotètic govern del PP i Vox seria la referent al palmerar i el patrimoni. “Volem fer una vertadera revolució, perquè l’amor pel palmerar no és d’esquerres ni de dretes”, puntualitzava el cap de llista del PP.

Per què no pot vindre la dama d’Elx si a Alacant estan els Guerrers de Xian que són de terracota? Pablo Ruz - Candidat del PP a l'alcaldia d'Elx

Respecte a la Dama d’Elx, Ruz ha avançat que reclamarà al Ministeri de Cultura la cessió temporal perquè aquesta escultura ibera s’expose a la ciutat. Per a aconseguir-ho, abans ha manifestat la intenció de restaurar la capella del convent de les clarisses i convertir-la en seu del Museu Arqueològic Nacional.

“Per què no pot vindre la dama d’Elx si a Alacant estan els Guerrers de Xi'an que són de terracota? Si la Dama és de calcària. Per què la Dama no hi pot vindre cada cert temps, cada cinc anys, per exemple, de forma regular, com ja hi va estar el 1966 i el 2006?”, es preguntava el candidat del PP a l’alcaldia.

Enuig dels comuners del camp d'Elx

Quant als resultats electorals favorables que ha obtingut el PP, tant en l'àmbit autonòmic com en el municipal i que permetran, amb tota probabilitat, que aquesta formació governe a les quatre ciutats més grans de la Comunitat Valenciana i en dues de les tres diputacions a més de la Generalitat, Ruz creu que la clau està en la política de Sánchez. A parer seu, ha sigut “injust amb la Comunitat Valenciana i amb Alacant”, especialment en matèria d’aigua i de finançament.

“Les seues decisions han sigut tremendes, Elx té més de 20.000 comuners, entendreu la fatiga i la desafecció”, assenyalava Pablo Ruz. Una altra de les raons dels resultats electorals és, des del punt de vista del líder del PP, el finançament que ha rebut la província d’Alacant en els comptes estatals: “La cinquena província en PIB, la cinquena en població i l'última en finançament, maltractada per Sánchez. Els alacantins s’han fartat”, argumentava. “Hi ha hagut una protesta en forma de vots”, remarcava durant la seua intervenció en Les notícies del matí

També et pot interessar

stats