El PP i Vox no sumarien una majoria suficient a Castella i Lleó, segons el CIS

L'enquesta dona al PSOE com a guanyador en les eleccions amb un 30,1% i deixa un escenari molt obert a l'hora de formar un govern

La presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i el candidat a la reelecció en la presidència de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, durant un acte electoral a Burgos
El candidat del PP a la reelecció a Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, i la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a Burgos / Santi Otero (Efe)

El Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) que dirigeix José Félix Tezanos dona al PSOE com a guanyador en les eleccions a Castella i Lleó amb un 30,1% dels vots i entre 29 i 34 procuradors. El PP tindria un 29,7% i entre 24 i 30 escons que sumats als 8 o 9 de Vox serien insuficients per a governar.

Excepte algunes modificacions en la forqueta de parlamentaris que podrien anar a un partit o a un altre, el PP necessitaria un tercer soci de govern perquè només amb Vox no sumaria els 41 procuradors necessaris. Un escenari, per tant, molt obert tant per al PP com per al PSOE a l'hora de formar un govern.

Segons aquesta última enquesta del CIS realitzada a partir de 3.918 entrevistes, Ciutadans seria la quarta força amb un 7,6% d'estimació de vot i una forqueta de dos a cinc procuradors, mentre que Unides Podem aconseguiria el 7,2% i entre dos i quatre diputats.

Unió del Poble Lleonés (UPL) tindria el 4,6% i dos o tres representants, Sòria Ja aconseguiria l'1,9% i entre dos i tres diputats i Per Àvila, l'1,2% i entre un i dos procuradors.

El passat 26 de gener el CIS va publicar la seua primera enquesta sobre intenció de vot a Castella i Lleó que va estar envoltada en polèmica ja que l'exvicepresident Pablo Iglesias va fer públiques les dades que afectaven Unides Podem hores abans que es donara a conéixer el sondeig de manera oficial.

A més, fins a aquell moment, totes les enquestes realitzades donaven al PP guanyador i fregant la majoria absoluta, per la qual cosa va ser aquesta enquesta del CIS la primera que donava la victòria al PSOE.

També et pot interessar

stats