Mañueco convoca eleccions anticipades a Castella i Lleó el 13 de febrer

Justifica l'avançament per la "traïció" de Ciutadans en pactar amb el PSOE i Per Àvila i diu que les opcions eren "eleccions o moció de censura per a implantar un govern Frankenstein"

El president del PP i de la Junta de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, en un imatge d'arxiu
El president del PP i de la Junta de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, en un imatge d'arxiu / Nacho Gallego (Efe)

El president de la Junta de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco (PP), ha anunciat aquest dilluns la dissolució de les Corts i ha convocat eleccions a la comunitat autònoma per al 13 de febrer del 2022. Mañueco ha pres la decisió després d'una reunió extraordinària del govern de Castella i Lleó.

Alfonso Fernández Mañueco ha justificat la dissolució de les Corts i l'avançament electoral per la "traïció" dels seu soci de govern, Ciutadans (Cs), en pactar els pressupostos generals de la comunitat per a 2022 "d'esquena" amb el PSOE i Per Àvila (XAV).

Després ha afirmat que existia "un risc imminent" de moció de censura i que es formara un "govern Frankenstein" en la Junta de Castella i Lleó "secundat per trànsfugues" i amb la connivència del PSOE, Podem, Ciutadans i "membres d'altres forces polítiques", com "ja va ocórrer al març passat", cosa que seria "nefasta" per a la comunitat, per la qual cosa Fernández Mañueco ha explicat que les opcions eren "moció de censura o eleccions".

A juí seu, l'horitzó d'una nova moció de censura comprometia "l'estabilitat d'aquesta terra", així com "la recuperació econòmica, la creació d'ocupació, la cohesió territorial i la igualtat i la protecció de les persones".

"No podem posar en risc tot el que s'ha aconseguit fins ara. Davant d'aquests fets, vull donar la veu a les persones de Castella i Lleó perquè decidisquen amb el seu vot el futur que ells volen"

En una declaració institucional, el president ha asseverat que "el xantatge de suports per privilegis", en al·lusió a Per Àvila i les seues reivindicacions territorials, "funciona amb Pedro Sánchez", però no amb ell.

"Per damunt del meu lloc estan totes les persones de Castella i Lleó. Tothom sap que m'hauria agradat esgotar la legislatura. Ho he repetit una vegada i una altra, però aquesta situació és insostenible", ha sentenciat Fernández Mañueco.

Després de desglossar la remodelació del seu govern amb l'eixida dels consellers de Ciutadans, Mañueco ha indicat que ha signat el decret de dissolució de les Corts que apareixerà publicat aquest dimarts.

També et pot interessar

stats