El PP i Vox s'aferren al cas Oltra i centren la pressió en la gestió de Puig

Els partits del Botànic fan una defensa del govern de coalició

Puig i Mas, aquest dijous
Puig i Mas aquest dijous / À Punt NTC

El PP i Vox han continuat aquest dijous pressionant amb el cas Oltra en la primera sessió de control a les Corts després de la dimissió de l'exvicepresidenta i exconsellera. La síndica del PP, María José Catalá, ha demanat al president del Consell, Ximo Puig, que demane perdó per aquest cas a la menor víctima dels abusos. "No demanarà perdó, president, de veritat?", ha insistit Alfredo Castelló, del PP durant la sessió. Els tres diputats populars que han intervingut ho han fet en el mateix sentit.

Vox també ha centrat les seues preguntes en la dimissió d'Oltra en el cas dels abusos a una menor tutelada. La diputada Ana Vega ha qüestionat la "decència" de Puig per mantindre Oltra fins que ella va decidir dimitir. "Crec que no va destituir Mónica Oltra per covardia", ha dit. Vega ha acusat Puig d'estar anys "mirant a un altre costat" i de ser còmplice de l'exvicepresidenta.

També des de Ciutadans ha fet referència a Oltra. La síndica de Ciutadans, Ruth Merino, s'ha mostrat convençuda que ningú no estranyarà l'exvicepresidenta del Consell.

Merino ha centrat la seua intervenció en l'economia i ha recordat a Puig alguns dels problemes del mercat laboral valencià o la inflació.

En les seues respostes, el president Puig ha defensat la realitat valenciana i les formes del Botànic contra les crítiques. Puig ha posat damunt la taula de decisió de Ford de mantindre l'aposta per la Comunitat Valenciana o la tornada a l'ús de la Ciutat de la Llum com a platós de cinema. "Vostés no confien en la Comunitat Valenciana i els seus socis, però hi confia la societat, les empreses i tot aquell que creu que es pot viure amb qualitat i millor", ha respost a Catalá.

Puig ha dit que fa set anys que hi ha estabilitat i ha agraït a Oltra la mesura presa, una decisió de "dignitat que els 135 condemnats que tenen (en referència al PP) no van fer mai". Durant la sessió també ha defensat la figura d'Oltra el conseller d'Hisenda, Arcadi España, o el diputat Vicent Marzà, que ha donat les gràcies i li ha recordat que l'esperen quan "el malson acabe".

Compromís, d'altra banda, ha emfatitzat l'aposta perquè continue el Botànic. Ho ha defensat Marzà durant la seua intervenció, en substitució de la síndica Papi Robles, que no ha pogut participar per estar malalta.

El cànon de sanejament es deixa de cobrar

Durant la seua intervenció, el president ha anunciat un acord amb la Conselleria d'Agricultura per a deixar de cobrar "durant els pròxims sis mesos el cànon de sanejament". La Generalitat estima que aquesta mesura beneficiarà 1,97 milions de llars que en el rebut de l'aigua paguen el tribut de sanejament i beneficia tots els ciutadans de la Comunitat Valenciana, que estalviaran 139 milions d'euros, a raó de 23 milions mensuals. El Consell assegura que aprovarà la mesura amb caràcter d'urgència les pròximes setmanes.

També et pot interessar

stats