El PP i Vox rebutgen a les Corts declarar el 31 de març el Dia de la Visibilitat Trans

La proposició no de llei l'ha presentada Compromís i l’ha secundada el PSPV

La bandera trans oneja en una manifestació
La bandera trans oneja en una manifestació / Shutterstock

La comissió de polítiques d'igualtat de gènere i del col·lectiu LGTBI de les Corts ha rebutjat este dimarts, amb els vots del PP i Vox, la proposició no de llei presentada per Compromís i secundada pel PSPV per al reconeixement el 31 de març com a Dia de la Visibilitat Trans. El diputat valencianista Francesc Roig ha defensat que esta proposta pretén ser una "lliçó de suport" a un dels col·lectius "més vulnerables i oblidats", i vol donar "visibilitat" amb esta commemoració per al reconeixent dels seus drets.

En la iniciativa també es reclamava impulsar una campanya específica al voltant de la data, així com garantir el compliment, a totes les conselleries, de les mesures recollides en l'estratègia valenciana per a la igualtat LGTBI dirigides a les persones trans i ampliar les accions en col·laboració amb el Consell Consultiu Trans.

La diputada popular Verónica Marcos ha criticat que la proposta no es presentara durant el govern del Botànic i ha replicat a Roig que són "pur rector, sectarisme i demagògia" enfront del Consell de Mazón que "fa més visible i diversa la diversitat". La parlamentària del PP també ha demanat a Compromís que condemne els "atacs" als alcaldes d'Elx, Gàtova, "la persecució amb tàctiques mafioses al director general de Diversitat, i els insults a l'alcaldessa de València", perquè això, ha precisat, "és odi".

La diputada socialista Cristina Martínez ha recordat al PP que a la Comunitat Valenciana hi ha una legislació dirigida a les persones trans, que va ser una de les primeres aprovades pel Botànic, amb la participació de les entitats socials i "pionera" a reconéixer les seues reivindicacions, i ha recriminat al PP que "baixe la mirada" davant dels seus socis de Vox.

La diputada de Vox Ángeles Criado, per la seua part, ha considerat que "totes les persones són dignes del màxim dret i no fa falta cap dia especial per a protegir cap col·lectiu", i ha recordat que la formació "no combrega amb la ideologia de gènere, basada en falsedats" i que "està fent un mal terrible als xiquets".

També et pot interessar

stats