El PP i Vox insten Puig a demanar responsabilitats a Oltra per l'abús a una menor en un centre públic

El PSPV qualifica de "vomitiva" la crítica de l'oposició a Oltra per la condemna per abús de menors del seu exmarit, educador d'un centre de la Generalitat.

Intervenció d'Oltra en les Corts, en una imatge d'arxiu
Intervenció d'Oltra a les Corts, en una imatge d'arxiu / Rober Solsona (Europa Press)

Els grups parlamentaris del PP i Vox a les Corts han demanat aquest dimecres al president de la Generalitat, Ximo Puig, que exigisca "responsabilitats polítiques" a la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra. El seu exmarit, Luis Eduardo R.I. educador de menors en un centre dependent de la Generalitat ha sigut condemnat a cinc anys de presó per un delicte d'abusos sexuals que va cometre sobre una interna.

El diputat de Ciutadans, Vicente Fernández, ha lamentat, durant la seua intervenció en la sessió plenària, que els membres del govern valencià "callen com covards quan es depreda sexualment una xiqueta i el culpable és del seu cercle".

El PP portarà el cas a Espanya i Europa

La diputada del PP, Elena Bastidas ha qualificat la sentència a l'exmarit de la vicepresidenta del Consell, de "contundent i aclaparadora". Prou perquè el president de la Generalitat demane responsabilitats per aquests fets. Bastidas ha informat així mateix que el PP en la Comunitat Valenciana demanarà a la Comissió de Peticions del Parlament Europeu que investigue aquest cas i l'incloga en els casos de suposada explotació i prostitució de menors tutelats a les Illes Balears.

A més, ha indicat que, a nivell nacional, el PP "activarà la comissió d'investigació per la gravetat d'aquests fets" i el seu grup parlamentari tornarà a plantejar a les Corts la creació també d'una comissió d'investigació per a aclarir "les greus anomalies i desistiment de funcions d'Oltra" al capdavant de la conselleria responsable de la menor.

"Aquesta xiqueta, quan es van produir els fets, va ser una doble víctima: d'una banda de l'abusador sexual, condemnat de nou, i en segon lloc víctima de la senyora Oltra, com a responsable última de la Conselleria d'Igualtat", que gestiona els centres de menors.

Demanen retirar una vídeo en el qual "es vol victimitzar Oltra"

La diputada popular ha qüestionat així mateix un vídeo difós en el qual "es vol victimitzar Oltra quan ací només hi ha una víctima, que és una xiqueta de 14 anys, desprotegida, desemparada, humiliada i emmanillada durant molts anys amb el silenci eixordador, com recull la sentència". Al seu pareri, "és repugnant aquest feminisme de segona, intermitent, a estones, que manifesta Compromís i seguit per alguna part de l'esquerra" i espera que el vídeo "hui siga retirat perquè insulta una xiqueta de 14 anys, la verdadera víctima d'aquesta tragèdia".

La síndica de Vox, Ana Vega, ha qualificat Oltra de "persona perillosa que hauria de dimitir" i ha manifestat que Ximo Puig hauria de "triar millor els seus companys de viatge". "M'agradaria saber on estan les feministes per a fer una defensa fèrria d'aquesta xiqueta", ha afegit Vega, que ha qüestionat que "no s'haja apartat Mónica Oltra del càrrec per haver mantingut una persona imputada penalment per suposats abusos a menors" en el seu lloc" i demanar, a més, un informe sobre la menor "carregant-se la seua presumpció d'innocència".

El PSPV qualifica de "vomitiva" la crítica a Oltra

La portaveu adjunta del PSPV-PSOE, Carmen Martínez, considera "vomitives" les declaracions dels grups de l'oposició, PP, Ciutadans i Vox, en què demanen responsabilitats a la consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, després de la condemna per un delicte d'abús de menors de l'educador d'un centre dependent de la Generalitat.

"El que hem de fer és respectar la justícia i solidaritzar-nos amb la víctima", ha assenyalat Martínez, que ha afegit que "la utilització de qüestions personals per a traure rèdit polític no va amb mi ni amb el PSPV".

També et pot interessar

stats