El PP i Vox continuen tancant acords: governaran a Xàbia i Crevillent

El camí inaugurat dimarts Elx, es podria repetir en els pròxims dies en ciutats com Torrent

Imatge d'arxiu de la façana de l'Ajuntament de Xàbia / À Punt NTC

A mesura que s'acosta dissabte, quan s'han de conformar els nous ajuntaments, augmenta el degoteig d'anuncis sobre pactes municipals. Aquest dijous PP i Vox han tancat acords tant a Xàbia (Marina Alta) com a Crevillent (Baix Vinalopó) per a governar junts, i ha desbancat així les llistes més votades.

A Xàbia, el PSPV és la llista més votada, amb nou regidors, els mateixos que sumem PP i Vox. La clau per a inclinar la balança era el grup local Ciutadans per Xàbia, que finalment ha optat per pactar amb la dreta i l'extrema dreta locals. Això farà alcaldessa la popular Rosa Cardona. Els socialistes es queden a soles en l'oposició després de tres mandats consecutius encapçalats per José Chulvi.

Mentrestant, a Torrent (Horta Sud), sexta ciutat valenciana per població, PP i Vox continuen negociant un acord de govern que també desbancaria la llista més votada, la de l'històric alcalde socialista, Jesús Ros. Ara per ara, l'hermetisme de les converses és absolut.

On ja està tancat el pacte és a Elx (Baix Vinalopó). Un dels acords subscrits per PP i Vox parla de prescindir de les zones de baixes emissions, que Europa obliga a crear a les ciutats de més de 50.000 habitats. Preguntat per À Punt, el candidat a l'alcaldia matisa ara quins són els seus plans: “Apostem per una mobilitat sostenible i en llibertat, i això implica no imposar als il·licitans més càrregues en matèria de conducció”. Elx ha aconseguit captar més de huit milions d'euros en fons europeus per a finançar, precisament, la creació d'una zona de baixes emissions i altres projectes de mobilitat verda. 

També et pot interessar

stats