El PP valencià ignora l’oferta de Vox de governar junts

Díaz Ayuso ha protagonitzat un acte de campanya dels populars a València, a pocs metres d'un altre convocat per Vox

El president del PP valencià, Carlos Mazón, i la presidenta del madrileny, Isabel Díaz Ayuso, aquest diumenge a València
El president del PP valencià, Carlos Mazón, i la presidenta del madrileny, Isabel Díaz Ayuso, aquest diumenge a València / Rober Solsona (Efe)

València ha acollit aquest diumenge dos actes de precampanya dels principals partits de la dreta i l'extrema dreta valenciana: el Partit Popular i Vox. Una coincidència que es produeix dies després que la presidenta del PP de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha escenificat la ruptura amb la formació ultradretana a les portes de les eleccions autonòmiques i municipals. 

Díaz Ayuso ha sigut la clara protagonista del míting que la formació conservadora ha organitzat en l’antic llit del Túria a València. El president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, la candidata popular a l'alcaldia del Cap i Casal, María José Catalá, i el president del partit a la província de València, Vicent Mompó, també han participat en aquest acte. 

El líder de l’oposició ha comunicat que vol un govern “a la valenciana” que impulse el port de València, “que siga referent, que lluite pels nostres productes, per abaixar els impostos i que crega en la nostra terra”. Durant la intervenció ha criticat que el president Ximo Puig, “quan altres regions abaixen impostos, demana que els sancionen. Quan altres es converteixen en competitives, demanen que els ho prohibisquen per llei”.

Mazón ha donat la benvinguda a Díaz Ayuso “als últims dies del govern més car de la història de la Comunitat Valenciana” però, a diferència de la líder del PP madrileny, no s’ha pronunciat sobre una potencial coalició amb el partit ultra Vox. 

La presidenta de la Comunitat Autònoma de Madrid, per la seua part, ha afirmat que "ha arribat el moment" de "tornar a alçar “l'eix de prosperitat" entre l’autonomia que dirigeix i la Comunitat Valenciana i treballar unides. Ha contraposat aquest model amb una situació en què tots dos territoris es repten, com –segons ha afirmat– fa "constantment" el president Puig.

Acte de Vox a la plaça de Manises

Mentrestant, a poc més de dos quilòmetres, Vox ha fet un acte de campanya a la plaça de Manises, amb el candidat a la Presidència, Carlos Flores, el cap de llista a l'Ajuntament de la capital, Juanma Badenas, el president provincial, Ignacio Gil Lázaro, i José Antonio Ortega Lara, un dels fundadors del partit. 

Gil Lázaro ha tornat a estendre la mà al Partit Popular per a fer fora el govern de Pedro Sánchez, mentre que Flores s’ha queixat del tractament que la formació rep dels mitjans de comunicació. En un to marcadament irònic, el presidenciable ultra ha comentat que, com que tota l’atenció mediàtica estava al riu, ja podien “traure el braçalet amb l’esvàstica”, perquè “som un partit de nazis perillosíssims”.

Entre les promeses i propostes de Flores, destaquen la d’acabar amb el caràcter d’ens normatiu de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, a la qual ha acusat d’imposar “una dictadura ortogràfica i fonètica” que marca “com hem de parlar entre mosatros”. Pel que fa a la diversitat familiar, el candidat a la presidència de la Generalitat ha emfasitzat que defén un model “d’un pare i una mare”. 

També et pot interessar

stats