El PP presentarà una moció per a impedir que València cobre l'IBI a l'Església

Català assegura que, mentre no es modifique la llei de mecenatge, l'Ajuntament no pot cobrar aquest impost a entitats exemptes.

L'Hospital Casa de Salud és un dels centres que hauran de pagar l'impost
L'Hospital Casa de Salud és un dels centres que hauran de pagar l'impost / Arxiu

El PP presentarà una moció per a impedir que l'Ajuntament de València cobre l'impost sobre béns immobles (IBI) a entitats exemptes, com l'Església. València cobrarà per primera vegada, des de l'1 de març, l'IBI a aquelles institucions religioses amb propietats on es duguen a terme activitats econòmiques amb ànim de lucre i que suposen competència.

La candidata del PP a l'alcaldia de València, María José Català, ha assegurat que, mentre no es modifique la llei de mecenatge, l'Ajuntament no pot cobrar l'IBI a entitats que estiguen exemptes del pagament.

Català ha explicat que la sentència d'Estrasburg, que permet a l'Ajuntament emetre rebuts de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres a un col·legi de Getafe, és un cas específic sobre una reclamació de devolució de l'ICIO. Aixi, diu que no pot generalitzar-se a tots els edificis de l'Església, amb independència de l'ús que tinguen, i que "en cap cas suposa una derogació de l'actual legislació vigent".

Segons la candidata del PP, el govern municipal està "subvencionant i bonificant impostos a entitats pròximes al catalanisme", però vol cobrar un impost a l'Església. També ha recordat que l'Ajuntament va eximir el PSPV de pagar més de 100.000 euros per la plusvàlua de la venda de la seu al carrer de Blanqueries.

També et pot interessar

stats