El PP obri la porta a mantindre càrrecs del Botànic si fora necessari per a assegurar inversions

El nou síndic adjunt del grup popular a les Corts, Juan Francisco Pérez Llorca, assegura que el nou Consell garantirà les polítiques d'igualtat i els drets LGTBi i atribueix a la pressa i la falta de picardia l'omissió de la violència de gènere de l'acord de govern

El síndic adjunt del PP, Juan Francisco Pérez Llorca / Les notícies del matí

El Partit Popular no descarta donar continuïtat a càrrecs del Botànic en el nou Consell, si fora necessari per a “assegurar” les inversions que va començar a negociar l'anterior executiu. “Si en algun cas es necessita que algunes de les persones que han treballat en el govern valencià es mantinguen per a assegurar que les inversions arriben, li puc assegurar que el PP ho farà”, ha manifestat en Les notícies del matí el síndic adjunt del grup popular a les Corts i alcalde de Finestrat (Marina Baixa) Juan Francisco Pérez Llorca. 

Les paraules de Pérez Llorca coincideixen amb la negociació oberta per l'anterior Consell, encara en funcions, per a atraure diverses inversions industrials, entre les quals destaca la multinacional de l'automoció elèctrica Tesla

Pérez Llorca ha mencionat els punts de coincidència en el passat amb alts càrrecs del Botànic, com el secretari autonòmic Francesc Colomer, que va manifestar discrepàncies amb algunes decisions del govern tripartit, com la taxa turística o la continuïtat de les restriccions a l'hoteleria en alguns moments de la desescalada.

En línia amb el líder del partit, Carlos Mazón, el síndic adjunt del Grup Popular ha insistit en la necessitat d'accelerar la investidura, que considera que el PSPV, que formarà grup aquest dijous, últim dia de termini, ha esgotat per motius electoralistes. “La gent no entén per què després d’eleccions es tarde un mes a fer la investidura”, ha lamentat Pérez Llorca, que considera que els socialistes tenen ara “una oportunitat” per a agilitzar els tràmits. No obstant això, assegura que en el PP valencià “no preocupa gens ni miqueta" que la proclamació de Mazón com a president puga fer-se en plena campanya electoral de les generals.

Les polítiques d'Igualtat i els drets LGTBi no estan en risc

Pérez Llorca diu no ser partidari de cordons sanitaris i des d'aquest raonament no veu cap problema a pactar amb Vox. Defensa que, amb el PP, continuaran garantides les polítiques de violència de gènere i que “no és una realitat que estiguen en risc polítiques d'igualtat o els drets del col·lectiu LGTBI”, tot i la controvèrsia per la retirada de banderes dels municipis on governa Vox. Una polèmica que considera unflada per l'esquerra, arran la proximitat de les eleccions.

“Critique aquells que no posen la bandera, com a símbol crec que cal posar-la, jo ho he fet a l'ajuntament, però també critique els que la posen o se situen darrere d'una pancarta i no treballen en polítiques reals que milloren la vida de la gent”, ha explicat als micròfons d'À Punt.

En el PP tenim molt clar que hi ha un problema de violència de gènere, més enllà que algú faça un dia declaracions desafortunades

De la mateixa manera, considera que, una garantia per a la continuïtat de les polítiques contra la violència masclista el fet que les competències s'hagen adscrit a Presidència. “En el PP tots tenim molt clar que hi ha un problema de violència de gènere, més enllà que algú faça un dia declaracions desafortunades”, ha manifestat sobre el negacionisme del diputat de Vox, José María Llanos.

No ha sabut explicar Pérez Llorca, considerat la mà dreta de Carlos Mazón, perquè la violència de gènere no apareix en l'acord de govern amb la formació d'extrema dreta, però sí el de violència intrafamiliar, terme que defén l'ideari de Vox. En l'omissió, considera que poden haver influït la pressa del moment i la urgència que va imposar a la negociació els terminis derivats del canvi de Carlos Flores, de líder autonòmic de Vox a número u de les llistes a les generals per València.

No sé donar-li una explicació de perquè la violència de gènere no està en l'acord amb Vox. Potser ens va faltar picardia

“No sé donar-li una explicació, però pel mer fet de no posar-ho ningú no ha de dubtar que el PP considera que la violència de gènere és un problema. Sovint perdem molt de temps en els noms, quan l’important són les polítiques reals que dus a terme. Puc reconéixer que inclús ens va faltar la picardia de posar-lo o donar-li més contingut. El temps que teníem era limitat”, ha explicat el síndic del PP a la ràdio d'À Punt.

També et pot interessar

stats