El PP estudia presentar un recurs al decret del cava davant la inacció del Consell

Els populars critiquen que Puig renuncie a defensar els interessos dels valencians i valencianes.

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, en una imatge d'arxiu
La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana estudia presentar un recurs al decret del cava que cedeix al Consell Regulador de la Denominació d'Origen la limitació de la superfície de la producció de raïm per a cava, davant la renúncia del president de la Generalitat, Ximo Puig, “a defensar els interessos dels valencians i les valencianes".

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha assegurat que no volen una guerra entre comunitats, sinó que el Ministeri d’Agricultura en garantisca la igualtat. A més, ha advertit que "si el PSPV i Compromís han decidit rendir-se a Madrid, el PP pren la iniciativa en defensa dels viticultors de Requena".

A més, els populars han anunciat que presentaran una moció en tots els ajuntaments d’Utiel-Requena en què sol·licitaran que es derogue el decret del cava i que qualsevol mesura es consensue amb el sector.

"El govern valencià està jugant amb els nostres agricultors, que se senten abandonats. Deleguen en els competidors catalans la facultat d'eliminar les plantacions de vinya a Requena", ha advertit Bonig.

També et pot interessar

stats