El PP estudia la possibilitat de recórrer contra la llei de plurilingüisme davant del Constitucional

Aquest cap de setmana hi ha diverses manifestacions convocades contra aquesta norma del Consell.

El PP estudia la possibilitat de recórrer contra la llei de plurilingüisme davant del Constitucional
El PP estudia la possibilitat de recórrer contra la llei de plurilingüisme davant del Constitucional

La síndica del Grup Popular a les Corts, Isabel Bonig, ha anunciat que la seua formació ha encarregat a un grup jurídic que estudie la possibilitat, no sols de posar a disposició de les famílies la via per a impugnar els projectes lingüístics, sinó també la manera de recórrer davant del Constitucional contra la llei de plurilingüisme. Així mateix, Bonig ha assenyalat que la presentació del recurs s’anunciarà una vegada l’hagen estudiat jurídicament.

Segons el PP, la llei de plurilingüisme “no garanteix” la llibertat dels pares per a triar la llengua vehicular, per això el partit assistirà a les concentracions que han convocat associacions de pares en diverses localitats de la Comunitat Valenciana i a la manifestació d’Oriola (Baix Segura) contra la llei de plurilingüisme i per la llibertat educativa, en les quals també han anunciat que assistiran Ciutadans i Vox.

Segons ha dit Bonig, el govern valencià no desenvolupa la llei via reglaments i ordes perquè sap que el PP les impugnaria en els tribunals i “guanyaria”. Per la seua banda, la diputada autonòmica i portaveu del PP a l’Ajuntament de València, María José Català, ha demanat al portaveu de Cs, Toni Cantó, que “s’assessore un poc més” en qüestions educatives després de dir que el PP “va obrir la porta” al fet que en les zones de predomini lingüístic del castellà es puga “imposar” el valencià.

L’STEPV veu motius polítics en les mobilitzacions 

Per la seua banda, el sindicat STEPV-Intersindical Valenciana, majoritari en el sector de l’ensenyament, ha denunciat que no hi ha “motius lingüístics” o “pedagògics”, sinó “polítics inconfessables” per a donar suport a les diverses manifestacions contra la llei de plurilingüisme del Consell, i en les quals participaran el Partit Popular, Vox i Ciutadans. 

També et pot interessar

stats