El PP denuncia que Puig recapta un 20% més mentre "empobreix" els valencians

Assegura que cada mes el Consell recaptarà 125 milions d'euros més del que tenia previst per la recaptació derivada de la inflació

Miguel Barrachina i Rubén Ibáñez en roda de premsa
Miguel Barrachina i Rubén Ibáñez, en roda de premsa / PP

"Puig va vendre a tots els valencians mesures amb un embolcall d'urgència i ha demostrat que és un govern incompetent. La recaptació per l'augment de la inflació representarà per a la hisenda pública uns ingressos mensuals de 125 milions d'euros més del que el Consell tenia previst. I ja és significatiu perquè tenia previst el 2022 recaptar un 9,75% més que el 2021", ha explicat aquest dilluns Rubén Ibáñez, portaveu d'Economia del PP. Ibáñez i el portaveu adjunt del PP, Miguel Barrachina, han denunciat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, recapta un 20% més als ciutadans mentre els valencians s'empobreixen més i ha criticat el retard a publicar en el DPGV el decret de les mesures contra la crisi anunciades com a urgents.

"Les mesures de Puig són mesures sense detallar, sense concretar. L'urgent amb aquest anunci era frenar una sessió de control en les Corts en la qual Puig i (Mónica) Oltra estaven passant una mala jornada", ha assenyalat en al·lusió a les causes judicials obertes al germà del president i a la petició d'investigació a la consellera, segons ha informat el PP en un comunicat.

El diputat popular ha recordat que el Consell va parlar de mesures "que deien que eren amb motiu de la guerra d'Ucraïna, però parlen de posar en marxa la línia 9 a Alacant, que funciona des de fa anys o l'L10 a València, que està pressupostada fa anys. S'utilitza la terrible situació d'Ucraïna com a element propagandístic, és un altre ximoanunci", ha criticat.

Així, Barrachina ha assenyalat que aquest pla "és una esmena a la quasi totalitat a les polítiques del Botànic, en què la major part de les actuacions estan en marxa o pressupostades i no tenen res a veure amb la situació d'Ucraïna. L'única cosa que ixen són dos nous quiosquets: d'una banda, l'Agència Valenciana de l'Energia, que ja s'estan disputant el PSPV, Compromís i Podem, i de l'altra, l'Observatori de Preus. Sembla que Oltra i Puig tenen urgència per colonitzar l'administració valenciana en aquest últim any que els queda", ha indicat.

També et pot interessar

stats