El PP denuncia a Antifrau la compra de material sanitari del Consell a la Xina

Insten la consellera Ana Barceló i el president Ximo Puig "a donar una explicació raonable, urgent i convincent".

El PP denuncia a Antifrau la compra de material sanitari del Consell a la Xina
El PP denuncia a Antifrau la compra de material sanitari del Consell a la Xina

La secretària general del PPCV i portaveu adjunta a les Corts, Eva Ortiz, ha anunciat que denunciaran davant de l'Agència Antifrau i dels jutjats les possible irregularitats en un dels contractes del Consell per a l'adquisició de material sanitari per a fer front al coronavirus. A més, ha instat la consellera Ana Barceló i el president Ximo Puig "a donar una explicació raonable, urgent i convincent".

"Les compres i adjudicacions a empreses no estan del tot clares en contractes com els dels hospitals de campanya, però hui ens alcem amb les sospites d'un possible delicte de falsedat documental en el contracte pel qual es van pagar 31,5 milions d'euros a un empresari xinés pels primers vols que van arribar a València, i és necessari un aclariment immediat", ha assenyalat Ortiz.

La portaveu popular a les Corts denuncia que aquest acord es va subscriure el 17 de març, però en el document es fa referència a qüestions legals i fonaments de dret que no es van adoptar fins a onze dies després i, per tant, en aquell moment no n'hi havia.

Per a Ortiz, "cal no confondre la urgència lògica per tindre material en una situació d'emergència amb fer les coses malament i basar-se en acords del govern valencià que no existien quan es va firmar el contracte".

24 avions i vora 1.000 tones de material

En el marc de l’operació Ruta de la Seda, posada en marxa pel Consell per a dotar de material sanitari la Comunitat Valenciana, han arribat 24 vols procedents de la Xina. La comissionada de la Presidència per a la coordinació dels subministraments de la Generalitat en la crisi de la Covid-19, María José Mira, va explicar que, en conjunt, s’han posat a disposició de la societat 1.000 tones de material, amb un cost estimat de 80 milions d’euros.

El PSPV defén la transparència del Consell en la compra de material

El síndic del PSPV a les Corts, Manolo Mata, ha defés al Consell de les possibles irregularitats que li atribueix el PPCV, i ha assegurat que la despesa en material sanitari està "justificada". A més, ha assegurat que no té por d'una investigació.

El síndic socialista ha explicat que, davant la situació excepcional produïda pel coronavirus, s'han hagut de prendre "mesures excepcionals" i que les decisions que s'han adoptat sempre han sigut "pensant a salvar vides i de manera transparent", fet pel qual "ja s'estan coneixent tots els detalls dels contractes".

També et pot interessar