El PP demana a Sánchez rebaixar del 10 al 4% l'IVA dels productes bàsics

Feijóo pressiona el govern espanyol perquè reduïsca impostos en aliments com la carn, el peix, l'oli o l'aigua

La secretària general del PP, Cuca Gamarra, i el president, Alberto Núñez Feijóo, aquest dilluns
La secretària general del PP, Cuca Gamarra, i el president, Alberto Núñez Feijóo, aquest dilluns / Jesus Hellín (Europa Press)

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha demanat al govern encapçalat per Pedro Sánchez que rebaixe del 10 al 4% l'IVA a aliments bàsics en la cistella de la compra com ara la carn, el peix, els olis, l'aigua, la pasta seca i les conserves. Una mesura que ha llançat durant la intervenció davant el comité executiu del PP, que reuneix els barons territorials del partit, i que considera "raonable" ara mateix per a fer front a l'increment de preus. 

La rebaixa suposaria deixar d'ingressar 970 milions d'euros, que segons el PP es compensarien amb la recaptació extraordinària fruit de la inflació en els productes afectats, de vora 1.000 milions d'acord amb les xifres amb què treballen. Segons ha defés el líder de l'oposició, es tracta d'una proposta "estudiada", "solvent" i que "no carrega el cost de la crisi a les famílies" ni als "productors i venedors" que ho estan "passant molt malament" davant de marges de benefici cada vegada més xicotets. 

"Em costa encaixar que el PSOE ens done lliçons de defendre les classes més humils quan ha votat que 'no' a rebaixar l'IRPF a les rendes de menys de 40.000 euros", ha proclamat el gallec. En el discurs davant els dirigents autonòmics del PP, Feijóo s'ha mostrat molt crític amb el PSOE per no donar suport a la proposta popular d'abaixar l'IRPF a les rendes mitjanes i baixes. 

Ara tenim un IVA superreduït del 4% en el pa comú, la farina, la llet, el formatge, els ous, les fruites, les verdures, les hortalisses, els llegums i els cereals, mentre que els aliments citats pel dirigent popular mantenen el tipus en el 10%.

Feijóo creu que "qualsevol govern sensible i amb un principi de compromís amb les rendes mitjanes i baixes ha d'actuar" davant l'escalada de preus i critica que fins ara les respostes del govern de Sánchez a les propostes econòmiques del PP han sigut "més o menys la mateixa": dir que ell és "populista, insolvent, que té mala fe, que és amic dels rics".

També et pot interessar

stats