El PP demana a Sánchez que assumisca que no pot governar "segrestat" per independentistes

Miguel Tellado, portaveu popular, manté que els agradaria poder arribar a acords amb el PSOE, però que ho veu "molt difícil" perquè considera que ja no és "un partit d'Estat"

El portaveu del PP en el Congrés, Miguel Tellado
El portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado / Europa Press

El portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, ha demanat aquest divendres al president del govern, Pedro Sánchez, que assumisca que "no té els vots per a governar com pretén" fer-ho, és a dir, "a colp de reial decret", i que "està segrestat i sota el xantatge" els independentistes.

Així ho ha assegurat en una entrevista en TVE, en la qual ha dit que els agradaria poder arribar a acords polítics amb el PSOE, però que ho veu "molt difícil" perquè considera que ja no és un partit d'Estat, després de les cessions que ha fet a Junts a canvi dels set vots d'aquesta formació.

"Ens agradaria arribar a acords, però de l'altre costat cal tindre un partit d'Estat, i el PSOE ja no ho és; el Partit Socialista és el partit de Pedro Sánchez i res més. Altura de mires, idea de país i d'Estat no existeixen hui dia i, per tant, és molt difícil arribar a acords", ha assenyalat.

Després de les últimes concessions a Junts, Tellado té clar que Sánchez "està disposat a donar-li-ho tot amb la condició de prorrogar aquesta legislatura el màxim temps possible", la qual cosa evidencia que està "agenollat" davant d'un líder independentista que el que vol és "humiliar el govern". "És lamentable que el PSOE haja caigut en això", ha apuntat.

Així, ha qualificat de "disbarat" l'acord aconseguit entre el PSOE i Junts per a salvar els primers decrets de la legislatura, alhora que s'ha queixat de la falta de claredat de les cessions, que "hui dia" només coneixen per "un comunicat emés per Junts", ha remarcat.

Amb aquesta situació, ha insistit que utilitzaran tots els recursos al seu abast per a frenar el que ha qualificat de "contrasentit" des del punt de vista jurídic, institucional i social, i per això ha esgrimit la importància de la mobilització que ha convocat el PP per a final d'aquest mes a Madrid.

En el mateix sentit s'ha pronunciat el portaveu del PP a Génova, Borja Sémper, en una entrevista en RNE, en què, entre altres coses, ha donat per "liquidat el sentit comú" en la política espanyola.

També et pot interessar

stats