El PP defensa que es puguen dissoldre partits per actes delictius, però no pel seu ideari

El portaveu parlamentari dels populars, Miguel Tellado, marca així diferències entre la seua iniciativa i les de Vox

Miguel Tellado en declaracions a la premsa
Miguel Tellado en declaracions a la premsa / Mariscal (Efe)

Hui dijous el portaveu parlamentari popular en el Congrés, Miguel Tellado, ha matisat la proposta llançada ahir, que contemplava la dissolució de les organitzacions que promoguen referèndums il·legals o declaren la independència. En concret, ha remarcat que la seua proposta no implicaria que es poguera dissoldre un partit polític per les seues idees, sinó només si es cometen actes delictius, el que suposa una "gran diferència" amb les iniciatives de Vox.

Preguntat pels periodistes sobre un possible canvi de criteri en el PP, ja que els populars no donaren suport a mocions de Vox sobre il·legalitzacions de partits, Tellado ha remarcat: "És evident que a Espanya no es pot perseguir un partit per les idees que defensa, però sí pels actes il·legals que comet".

El portaveu popular també ha insistit en la pertinència de crear ara aquesta tipificació de delicte, ja siga per a suplir la supressió de la sedició, així com per a estar preparats per a quan els partits independentistes catalans decidisquen promoure un referèndum, cosa que pensa que pot ocórrer enguany.

També et pot interessar

stats