PP i Cs demanen explicacions urgents a les Corts sobre l'incident del tren afectat per l'incendi de Begís

Els populars culpen la Generalitat de l'incident, que atribueixen a una errada del Centre de Coordinació d'Emergències

Almenys 25 persones ferides per un incident en un tren a Caudiel
Un dispositiu sanitari i d'Emergències rep els passatgers del tren afectat per l'incendi / À Punt NTC

El Partit Popular i Ciutadans demanaran explicacions a les Corts sobre l'incident que va quedar atrapat entre les flames a Caudiel, per l'incendi de Begís, en què quinze persones van resultar ferides, tres d'elles en estat greu.

La popular María José Catalá ha avançat que la seua formació estima que podria haver-se donat per "un problema de coordinació" i ha dit que li agradaria que "s'assumira així, amb naturalitat". Així doncs, ha avançat la petició d'una comissió d'investigació "si no es donen les explicacions oportunes".

"Hem estudiat tota la normativa autonòmica i el pla especial de prevenció d'incendis forestals. En tots els plans que té en marxa la Generalitat es fixa la competència autonòmica de coordinació de les emergències. Tenim molt clar que va fallar aquesta coordinació d'Emergències i que la Generalitat no va donar els avisos oportuns a Renfe i a Adif", ha manifestat Catalá.

El PP vol que siga com més prompte, millor i per això ha demanat que s'avance el calendari previst a les Corts, a fi de fixar data per a una Diputació de Permanent abans de l'1 de setembre amb la finalitat que hi comparega el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a donar explicacions sobre els incendis forestals.

Ciutadans també demana respostes sobre els focs i l'incident del tren, per la qual cosa ha exigit la compareixença de les conselleres d'Agricultura i Justícia perquè detallen l'estratègia actual sobre prevenció d'incendis. La síndica Ruth Merino ha anunciat també la petició d'una comissió d'estudi de la gestió forestal en la Comunitat Valenciana, a fi de detectar errades i proposar solucions.

També et pot interessar

stats