El PP critica que Sánchez no els haja demanat ajuda en les negociacions de la cimera europea de reconstrucció

A pesar del bloqueig, els Vint-i-set no renuncien a aconseguir un pacte i reprendran les converses aquest dilluns.

El líder del PP, Pablo Casado.
El líder del PP, Pablo Casado.

En plena pandèmia de coronavirus, els governs dels vint-i-set estats membre de la Unió Europea estan concentrats a Brussel·les buscant un pacte comú per a repartir els fons de reconstrucció post-Covid i fixar un marc financer pluriennal per als pròxims set anys.

En aquest sentit, el president del PP, Pablo Casado, ha retret a Pedro Sánchez que haja anat a la cimera sense que se'ls haja demanat ajuda o opinió i sense haver "fet els deures". Casado confia que aquest dilluns hi haja, finalment, un "bon acord" per a Espanya.

Tot i que encara aquest acord no existeix, els líders intentaran aconseguir-lo a una nova reunió aquest dilluns. Així, el líder del PP ha assegurat que les receptes per a eixir de la recessió passen per "les reformes, la solvència i l'estabilitat". En matèria fiscal, ha advocat per la baixada d'impostos, com estan fent els principals socis europeus, "en comptes d'amenaçar amb una pujada que pot ser dissuasiva per a crear ocupació".

Per la seua banda, el portaveu de Vox, Jorge Buxadé, ha criticat que Pedro Sánchez puga acabar "agenollant-se" davant les propostes de la resta de països de la Unió Europea per la seua falta de credibilitat i la seua "incapacitat per a defendre els interessos dels espanyols".

Unides Podem no creu en mesures austeres

Els socis de govern han anunciat que donen suport a Pedro Sánchez en les negociacions amb Europa. De fet, la Ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha assegurat que ja s'imaginava que no seria una negociació fàcil.

Des d'Unides Podem alerten que les receptes de l'austeritat no han funcionat. Sobre les retallades, Montero ha avisat que sempre són una opció política i que "tot el món té molt clar que les receptes austericides no han sigut útils".

També et pot interessar

stats