El PP buscarà governar sense Vox en autonomies, ajuntaments i l'Estat

Cuca Gamarra alerta que Sánchez no vol guanyar el 23J, sinó "reeditar el govern Frankenstein" amb "protagonisme" de Bildu

Cuca Gamarra, en una roda de premsa (arxiu)
Cuca Gamarra, en una roda de premsa (arxiu) / Europa Press

La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha assegurat aquest dimecres que els alcaldes i candidats autonòmics del Partit Popular que han eixit triats aquest 28 de maig buscaran governar en solitari, com van traslladar en campanya a la ciutadania. De la mateixa manera ho intentarà Alberto Núñez Feijóo, president nacional del partit, si aconsegueix una "majoria suficient" i un "suport parlamentari ampli" en les eleccions generals del 23 de juliol. "Hem sigut molt clars. Els presidents en les campanyes electorals han sigut molt clars amb els ciutadans, dient que volien governar en solitari i això és el que plantejaran", ha declarat Gamarra en una entrevista en Antena 3 aquest dimecres.

La número dos del PP ha assenyalat que la "recuperació de la paraula donada al veïnat i els compatriotes ha de ser un eix fonamental en política" i ha insistit que els candidats populars intentaran conformar els executius sense haver de pactar amb Vox.

De la mateixa manera, ha deixat clar que davant els comicis generals del 23J el PP ix a "guanyar" per a governar amb "solidesa" i "estabilitat", "des de la moderació i la serenitat". Per això, ha animat els espanyols a votar perquè el PP compte amb una "majoria suficient per a poder governar en solitari i Feijóo puga ser president de tots els espanyols amb estabilitat i amb un ampli suport parlamentari".

L'endemà de la celebració de la junta directiva nacional del PP, Gamarra ha indicat que els espanyols volen començar a caminar per una senda en la qual els diferents es poden entendre i no enfrontar. I així, ha prosseguit, superar "les trinxeres" en les quals el PSOE vol situar la societat com, al seu judici, va evidenciar dimarts amb un polèmic vídeo.

En ser preguntada per la nova estratègia del president espanyol, Pedro Sánchez, de marcar distàncies amb Bildu i fixar el PNB com a soci preferent, la dirigent popular ha assenyalat que la relació que el PSOE ha establit amb els abertzales "no es pot esborrar en dos minuts". "A hores d'ara, el que puguen dir no té credibilitat, perquè els fets estan ací. Hui Bildu està més fort que mai i les urnes ho han demostrat per l'emblanquiment que els ha fet el PSOE amb Pedro Sánchez al capdavant durant aquests últims cinc anys", ha indicat.

Dit això, ha afirmat que el plantejament de Sánchez "no és guanyar les eleccions del 23 de juliol" sinó "reeditar un govern Frankenstein" en el qual Bildu "tornarà a tindre un protagonisme". "Això és així i, per molt que intente negar-ho, tots recordarem quantes vegades ens va dir fa anys que no governaria amb ells", ha postil·lat.

Finalment, ha indicat que el fet que Ciutadans no concórrega a les eleccions generals "és bo per a Espanya perquè les xicotetes restes poden aconseguir l'efecte contrari i enfortir Pedro Sánchez".

També et pot interessar

stats