El PP assegura que l'empresa del germà de Puig ha pagat 24.000 euros a una firma que reporta dividends al cap del Consell

Eva Ortiz acusa a Puig de "negoci redó", vinculant les subvencions a l'empresa del germà amb els dividends que va cobrar el president.

La diputada Eva Ortiz durant la sessió de control a les Corts
La diputada Eva Ortiz durant la sessió de control a les Corts / À Punt NTC

La portaveu adjunta del PP en les Corts, Eva Ortiz, ha assegurat aquest dijous en la sessió de control a les Corts que una de les empreses del germà del president de la Generalitat, Ximo Puig, va pagar més de 24.000 euros a una firma de la qual el cap del Consell és accionista i ha cobrat, segons els populars, dividends.

Segons Ortiz, un dels documents de Mas Mut, “una de les empreses del seu imputat germà” recull pagaments per valor de 24.392 a Promocions i Edicions Culturals SA (Pecsa), una empresa de què Ximo Puig és accionista.

“El negoci és redó” –ha assegurat Ortiz apel·lant a Puig– “vosté [Puig] atipa amb subvencions públiques l'empresa dels seus germans, Mas Mut, que fa pagaments a Pecsa, on té accions, i després vosté cobra dividends”, que Ortiz ha quantificat en 18.000 euros l'any passat.

“Els germans no es trien, però la corrupció sí, per què no deixa vosté d'encobrir-la?”, ha afermat la portaveu del PP, que ha retret Puig que la investigació al seu germà “està donant molta faena a la justícia”.

Li ha contestat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, amb l'anunci que la Generalitat recuperarà els prop de 300.000 euros de la responsabilitat civil de les persones condemnades per la contractació irregular amb la Gürtel per les fires de turisme de Fitur dels anys 2005 i 2009, en temps del PP.

“La justícia té molta faena, però per a desentranyar tota la corrupció del PP i la que isca de la manta de què està estirant Bárcenas; portarà lustres de faena a la justícia”, ha contestat Oltra a Ortiz.

També et pot interessar