El PP assegura que podria governar si es confirma l'últim escó per Madrid

Yolanda Díaz desacredita els populars i assegura que Feijóo no té cap possibilitat de formar govern, en una entrevista a La Repubblica

Feijóo celebra els resultats del 23J des de la seu del PP
Feijóo celebra els resultats del 23J des de la seu del PP / Alberto Ortega (Europa Press)

El PP ha assegurat que Alberto Núñez Feijóo podria aspirar a 172 vots a favor de la seua investidura com a president del govern espanyol, en cas de confirmar-se l'avanç del recompte del vot exterior, que donaria als populars un escó més per Madrid.

El partit ha recalcat que manté, a més, la majoria absoluta al Senat, i recorden que el president en funcions, Pedro Sánchez, només podria sumar més que Feijóo si obté el sí d'ERC, PNB, EH Bildu, BNG i Junts, "sense excepció".

"O Bildu o oposició. O independentisme o mudança. Només Sánchez respondria a aquesta disjuntiva de la forma tan indecent en què ho està contemplant", ha apuntat el PP.

Díaz desacredita els populars

Per la seua banda, la líder de Sumar, Yolanda Díaz, assegura que el PP no té cap possibilitat de governar i, respecte a quins marges de diàleg existeixen amb Junts, ha afirmat que "el diàleg és la clau de tot, ha de ser seré i basat en el respecte", en una entrevista publicada en el diari italià La Repubblica.

Díaz afirma que Feijóo “va ser derrotat democràticament diumenge passat” i creu que “les seues possibilitats d'èxit són nul·les”. “Aquest partit que ara proposa acords d'estat és el mateix que veta des de fa anys la renovació del poder judicial. El lideratge de Feijóo s'està extingint”, ha conclòs.

Sobre els resultats de les eleccions generals, en les quals els ultradretans de Vox van perdre 19 escons, Díaz va afirmar estar “orgullosa” perquè "Espanya ha guanyat contra la barbàrie". "Els espanyols van dir en veu alta que no volen tornar arrere”, ha afegit, “mirant al futur d'Europa, continuant conquistant drets, avançant socialment i vencent l'onada reaccionària".

També et pot interessar

stats