El PP anuncia una ronda de contactes per a esmenar uns pressupostos "terribles" i "humiliants" per a Alacant

Els populars denuncien que els comptes de l'Estat no recullen "cap inversió ni projecte estratègic" per a la província

Els populars Ana Serna i César Sánchez a Alacant
Els populars Ana Serna i César Sánchez a Alacant / Europa Press

El Partit Popular ha anunciat aquest dilluns que pretén iniciar una ronda de contactes amb empreses, pimes, societat civil i altres sectors de la província d'Alacant amb l'objectiu de presentar una bateria d'esmenes a uns pressupostos generals de l'Estat (PGE) "humiliants" i "terribles" per als alacantins.

Així ho han afirmat la secretària general del PP d'Alcant, Ana Serna, al costat del diputat nacional al Congrés, César Sánchez. Segons ha dit enfront de la seu la subdelegació de govern central a Alacant, previsiblement el partit presentarà una esmena a la totalitat a uns pressupostos generals que no recullen "cap inversió ni projecte estratègic" per a la província.

"Ens trobem enfront d'un atac més dels que porta el govern d'Espanya i la Generalitat contra Alacant. Es dona la dolorosa paradoxa que la cinquena província en PIB es queda a la cua de les inversions. Són uns pressupostos lamentables", ha asseverat Serna.

En la mateixa línia, s'ha preguntat si el president de la Generalitat, Ximo Puig, "no té la força, la veu i el vot per a explicar a Pedro Sánchez quin és el problema de la província d'Alacant, o és que aplaudeix les mesures i decisions que es prenen des de l'executiu central".

El diputat César Sánchez ha sostingut que són els comptes de "més pressió fiscal" sobre la societat i ha recriminat al PSOE que no haja fet cas a cap de les mesures fiscals presentades pels populars al Congrés.

"Són uns pressupostos humiliants que xifren en 85 euros per habitant la xifra d'inversions a la província. Som l'única que no podrà beneficiar-se de les bonificacions del 50% per al transport d'alta velocitat (AVE)".

Tren de la costa i connexió a l'aeroport

Així mateix, ha lamentat l'"absència de projectes i reivindicacions" de la província com el tren de la costa, la connexió entre Alacant i l'aeroport, la variant de Torrellano o la de Torrevella, entre altres. "Han fet uns comptes per a riure's dels alacantins", ha postil·lat.

Finalment, tant Serna com Sánchez han xifrat que en matèria hídrica, les polítiques del govern han suposat una "retallada" de 147 hectòmetres cúbics del transvasament Tajo-Segura, l'equivalent a 490 milions d'euros en "pèrdues" per a la província d'Alacant.

També et pot interessar

stats