El PP anirà a la justícia si el Consell no remet l'expedient sobre el quitament del deute al Grup Z

El director de l’IVF, Manuel Illueca, explicarà l'operació financera en les Corts el 30 de juliol.

Imatge d'arxiu de la secretària general del PPCV, Eva Ortiz
Imatge d'arxiu de la secretària general del PPCV, Eva Ortiz

La portaveu adjunta del Partit Popular a les Corts, Eva Ortiz, ha advertit que la seua formació acudirà a la justícia si el Consell no remet els expedients de l'Institut Valencià de Finances (IVF) sobre el quitament del deute al Grup Zeta, del qual és accionista el president de la Generalitat, Ximo Puig. 

"Puig no podrà evitar donar explicacions”, ha asseverat Ortiz en una roda de premsa aquest dimecres, l'endemà que la junta de portaveus de les Corts aprovara la compareixença del director de l'IVF, Manuel Illueca, perquè explique l'operació financera.

Mentrestant, la popular ha criticat que la Generalitat no ha facilitat "res", tot i les 42 sol·licituds de documentació sobre el tema que ha presentat el PP. 

Per la seua banda, l'IVF ja ha assegurat que el quitament del 70% del deute del Grupo Zeta d'1,3 milions d'euros que va beneficiar el diari El Periódico Mediterráneo, en què Puig té accions valorades en més de 177.000 euros, va ser una decisió financera per a no perdre més diners si es liquidava el Grupo Zeta.

També et pot interessar

stats