El PP acusa Rivera de ser "col·laborador necessari" en la moció

La segona jornada de la moció ha començat amb l’absència de Mariano Rajoy, qui ja ahir de vesprada va decidir no acudir al Congrés.

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, al costat de l'escó buit de Rajoy durant el debat de la moció de censura
La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, al costat de l'escó buit de Rajoy durant el debat de la moció de censura / Chema Moya (Efe)

La segona jornada de la moció de censura ha arrancat hui amb la intervenció de la portaveu socialista, Margarita Robles, que ha agraït el suport de tots els partits que faran possible que isca endavant i que Pedro Sánchez siga investit nou president del Govern espanyol. La jornada ha començat amb l’absència destacada de Mariano Rajoy, qui ja ahir de vesprada va decidir no acudir al Congrés dels Diputats. En el seu torn de paraula, el portaveu del Grup Popular, Rafael Hernando, ha acusat Sánchez de desestabilitzar el país, i Rivera de ser un col·laborador necessari de la moció de censura. 

Margarita Robles

La portaveu del PSOE en el Congrés, Margarita Robles, ha reivindicat hui l'Espanya d'"esperança i d'il·lusió" de 1982 i 2004 amb els governs de Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero, i ha promés un govern de "canvi" des de "la convicció, la força i la responsabilitat".

En la jornada decisiva en la qual es vota la moció de censura contra Mariano Rajoy, Robles s'ha referit a María Teresa Fernández de la Vega, vicepresidenta amb Rodríguez Zapatero, com un "referent per a totes les dones" i ha citat també l'exsecretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba.

La portaveu socialista ha iniciat la seua intervenció donant les gràcies als grups que ahir van expressar el suport a la moció i ha retret l'absència en l'inici del debat del president del Govern, Mariano Rajoy, a qui ha acusat de falta de "respecte institucional".

Pedro Sánchez

El candidat a la presidència del Govern, Pedro Sánchez, ha agraït hui el suport del Congrés a la seua investidura, i ha avançat que la cambra escriurà hui "una nova pàgina de la democràcia en aquest país".

En la seua resposta a la portaveu del PSOE, Margarita Robles, en la segona jornada del debat de la moció de censura contra el govern de Mariano Rajoy, Sánchez ha garantit que el PSOE anteposarà els interessos dels espanyols als del seu partit.

El portaveu del PP en el Congrés, Rafael Hernando, ha acusat hui el líder socialista, Pedro Sánchez, de posar "en escac" la unitat d'Espanya en mendicar per a la seua investidura el suport dels independentistes, als quals no se sap què ha promés.

Hernando ha instat Sánchez a dir a canvi de què ha obtingut aquest suport i li ha advertit que el PP no pensa permetre que els delinqüents tinguen "ni impunitat, ni immunitat ni indults".

Però no només ha sigut crític amb el PSOE i amb els partits que han manifestat la seua disposició a donar suport a la moció de censura a Mariano Rajoy. Hernando ha sigut especialment dur amb Ciutadans, tot i que no donen suport a aquesta moció de censura. Segons el portaveu del PP, el partit liderat per Albert Ribera és un col·laborador necessari de la moció de censura perquè ha sigut un dels responsables de la inestabilitat política que s’ha generat. 

La presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha anunciat que la votació de la moció de censura es farà a les 11.00 h. 

També et pot interessar

stats