Polítics i familiars acomiaden Carmen Alborch al tanatori

El funeral de l'exministra s'oficiarà aquest dijous a les 18:00 hores a València.

Tanatori Municipal de València

Familiars, amics i companys de exministra socialista valenciana, Carmen Alborch, han volgut acomiadar-se aquest dimecres al Tanatori Municipal de València. Des de primera hora del matí les visites han sigut constants. Un dels primers a arribar ha sigut l'artista i amic de la l'exministra, Miquel Navarro, qui ha volgut recordar que era una dona "que omplia molts espais i era una defensora dels drets de la dona i dels homosexuals".

L’exsecretari general del PSPV, Jorge Alarte, s'ha acostat al tanatori per a “abraçar a la família” i ha confessat estar trist perquè “hem perdut una persona compromesa, una persona lluitadora, era una excel·lent persona amb tot el que significa ser una bona persona”. A continuació, la consellera de Sanitat,  Ana Barceló ha declarat que es queda amb el record “del seu somriure i amb les reivindicacions i la lluita per la igualtat que va protagonitzar i que va impregnar el socialisme valencià. Li devem molt a  Carmen".

El ministre de cultura, Jose Guirao, amic d'Alborch des que era directora del IVAM, també ha estat present i ha afirmat que el millor llegat de Carmen “és haver sabut estar en la política d'una manera que desafortunadament no es practica”. El ministre ha volgut afegir que “el somriure de Carmen era com una abraçada” i “si jo haguera de dir una paraula d'ella seria que era molt generosa”, ha afegit.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha volgut donar l'últim adéu a l'exministra, i ha remarcat las seua tasca assegurant que Alborch "ha obert molts espais de llibertat" i que sempre havia tingut una "mirada oberta, integradora i moderna". A més, ha lloat que Carmen "va incorporar el valencià com una llengua també al propi Ministeri".

Altres, com l'empresari i expresident del València CF, Paco Roig, han destacat que la política "era molt bona persona" i que és molt difícil trobar gent com ella. Ambdós es coneixien des de joves i feien reunions amb la família.

El diputat de Ciutadans, Toni Cantó, ha presentat en nom del partit els seus respectes i condols als familiars i a la figura d'Alborch per ser "història de la vida cultural i política valenciana i nacional".

Per petició de la família, el funeral es durà a terme en la intimitat més estricta. Per això, més avant s’organitzarà un homenatge públic  a la seua figura i contribució.

També et pot interessar

stats