Polèmica a València per unes jornades en defensa de la vida organitzades per Vox

L’oposició critica que són adoctrinadores i que un dels ponents és el diputat Carlos Flores, condemnat per maltractament

Ponents de les jornades En defensa de la vida organitzades a València per Vox / À Punt NTC

Unes jornades organitzades aquest dilluns per Vox a València amb el nom En defensa de la vida han generat polèmica a l’Ajuntament de la ciutat, ja que l'oposició considera que són en realitat un acte polític antiavortista i que serveixen per a adoctrinar escolars. També ha criticat que un dels ponents, el diputat de Vox al Congrés Carlos Flores, estiga condemnat per violència de gènere. Des del consistori les justifiquen perquè diuen que cal fer front a una crisi demogràfica. 

José Gosálbez, regidor de Sanitat i Consum de la ciutat, ha dit, en declaracions a À Punt NTC, que cal defendre la vida “des del moment de la concepció” i fins a la mort natural. La jornada, impulsada pel departament dirigit per Gosálbez, de Vox, ha comptat amb diversos convidats: l'alumnat del col·legi Inmaculado Corazón de María de València i també integrants de diversos centres de majors. Un fet que l'oposició ha criticat en considerar-lo adoctrinament. 

Sandra Gómez, portaveu del PSPV-PSOE a l’Ajuntament de València, ha defés que aquestes jornades adoctrinen els menors que hi han assistit i també que es tracta d’unes jornades “purament ideològiques” i que van en contra dels drets de les dones. 

Per la seua banda, la portaveu de Compromís, Papi Robles, ha dit a À Punt que el seu partit portarà el cas al Defensor del Poble, perquè és “un atac directe” a la llei de Salut Reproductiva i Sexual de les dones. 

Una altra de les polèmiques de la jornada l'ha generat un dels ponents. Carlos Flores, diputat de Vox per València i condemnat per violència de gènere contra l'exparella. Robles ha qualificat les jornades com “del segle passat” i ha afirmat que estaven en mans d’un maltractador de les dones, mentre que Gómez ha destacat que és la segona vegada en una setmana que aquest diputat condemnat per maltractament a la seua dona és conferenciant en unes jornades públiques. 

Flores, per la seua banda, defén la seua participació en les jornades perquè és diputat al congrés per la ciutat de València i, a més, catedràtic de Dret Constitucional. Per aquestes raons considera “raonable” que se’l convide a participar-hi. 

Des del consistori, Gosálbez justifica les jornades perquè, assegura, hi ha una crisi demogràfica. A més, ha denunciat que alguns presidents de centres municipals de persones grans han sofert pressions per part dels partits en l’oposició perquè no assistiren a les jornades.

També et pot interessar

stats