Pla valencià per a reduir milers de quilos de menjar que acaben al fem

La Generalitat ha presentat un programa de sensibilització contra el desaprofitament alimentari.

En 2017 es llançaren, en les llars espanyoles, 1.229 milions de quilos d'aliments i begudes
En 2017 es llançaren, en les llars espanyoles, 1.229 milions de quilos d'aliments i begudes

En 2017 es van llançar 1.229 milions de quilos d'aliments i begudes a les llars espanyols. Malgrat que han disminuït aquests últims anys, les xifres segueixen alarmant la ciutadania, per la qual cosa la Generalitat ha creat un pla contra el malbaratament de menjar.

El Consell ha presentat la intenció d'instaurar un pla valencià cap al “desaprofitament zero”. La consellera de Medi ambient, Elena Cebrián, ha destacat la importància d'un “diàleg sobre l'aprofitament alimentari” durant una jornada orientada a la reducció de les deixalles, en la qual s'ha presentat aquest projecte. És, segons ha recordat, un objectiu del Botànic acordat pel Consell en l'últim seminari de treball de Biar, amb el qual donar sentit “a l'economia circular i a la lluita contra el canvi climàtic, mitjançant l'educació ambiental i la conscienciació”.

Per a debatre sobre la qüestió, nombroses entitats s'han donat cita en aquesta jornada de diàleg i reflexió. La primera taula redona ha versat sobre polítiques públiques i la segona sobre pèrdua d'aliments en la fase de producció. De fet, segons l'informe de consum de l'Institut Nacional d'Estadística de 2017, la major part del desaprofitament, el 87,5 per cent del volum total, es deu a tirar aliments tal com es van comprar, els quals es tiren per deterioració o caducitat sense haver-se arribat a usar. “Desitjaríem que el pla servira per a rebaixar aquestes xifres, ja que considerem que és important a partir de la paradoxa que suposa produir per a tirar”, ha indicat la consellera.

També et pot interessar

stats