El pla de Ciutadans contra la despoblació: baixada d'impostos, ajudes i aposta per les renovables

Ruth Merino denuncia que hi ha 127 municipis a la Comunitat Valenciana en risc de desaparéixer

Els diputats de Ciutadans Eduardo del Pozo i Ruth Merino, aquest dilluns
Els diputats de Ciutadans Eduardo del Pozo i Ruth Merino, aquest dilluns / Ciutadans

La síndica de Ciutadans a les Corts, Ruth Merino, ha presentat aquest dilluns el pla del seu partit per a lluitar contra la despoblació. Un pla que contempla mesures com la baixada d'impostos per als residents en aquestes zones amb el risc de desaparéixer, ajudes directes per a projectes clau i aposta per les energies renovables.

Merino ha destacat que a la Comunitat Valenciana hi ha 127 municipis en risc de despoblació i ha recordat que el parlament valencià va aprovar una comissió especial d'estudi que va proposar Ciutadans per a lluitar contra aquest problema.

En aquest sentit, considera urgent oferir solucions a aquests habitants del medi rural amb l'objectiu que tinguen les mateixes oportunitats, serveis i infraestructures.

Pla de xoc urgent

El decàleg de Ciutadans té tres eixos: rebaixa fiscal, reactivació econòmica i igualtat en l'accés als serveis. Merino proposa un pla de xoc urgent per a millorar l'accés als serveis públics, incentivar l'ocupació pública i lluitar contra la bretxa tecnològica.

També reclama una línia d'ajudes específiques per a projectes i sectors econòmics claus, un pla de rebaixes fiscals per als habitants i un pla de penetració de les energies renovables. Un pla que preveu impulsar la instal·lació d'indústries electrointensives i simplificar els tràmits administratius per a produir biocombustible a partir de residus agroramaders i forestals.

A més, la iniciativa recull mesures per a usar la contractació pública com a instrument enfront de la despoblació, incorporant en els plecs les adquisicions de proximitat o la utilització de productes locals.

També et pot interessar

stats