Pilar Lima: “No volem compartir cap espai amb el feixisme”

La coordinadora autonòmica i síndica de Podem demana als mitjans que actuen com a “cordó sanitari del discurs de l’odi” de Vox

La coordinadora autonòmica i síndica de Podem, Pilar Lima, durant l'entrevista amb Marta Ventura
La coordinadora autonòmica i síndica de Podem, Pilar Lima, durant l'entrevista amb Marta Ventura

“No volem compartir cap espai amb el feixisme, ni amb el nazisme, l’odi, el classisme, o el masclisme”. Així de contundent s’ha mostrat la coordinadora autonòmica de Podem al País Valencià, Pilar Lima, en preguntar-li en el programa A la Ventura d’À Punt per l’eixida de Pablo Iglesias del debat electoral a Madrid aquest divendres.

Lima, que ha indicat que no ha tingut l'oportunitat de parlar amb Iglesias, ha explicat que tenia moltes ganes de participar “de forma democràtica” en el debat autonòmic, també en la cadena SER, de síndics de les Corts programat per a la setmana vinent amb motiu dels dos anys de legislatura. Sobre això ha dit que considera que el debat polític és sa, però no amb Vox. “Hem deixat de parlar per a passar als fets i no compartirem espais de debat amb el feixisme”, ha assegurat.

Blanquejament del feixisme en els mitjans

En referència a l’afirmació de Pablo Iglesias abans d'abandonar el debat, segons el qual convidar Vox als debats electorals és “blanquejar el feixisme”, Lima ha explicat que no es tracta d’acusar els mitjans de comunicació de blanquejar el feixisme, però sí que considera que és evident que, si no els hagueren donat temps i espai en els mitjans de comunicació “alimentant el monstre”, possiblement ara tindrien menys escons.

En aquest sentit, ha volgut recordar el cas del partit d’ultradreta grec Alba Daurada fa només uns anys per explicar que cal aprendre de la història, i ha demanat als mitjans de comunicació que deixen de donar espais a Vox i actuen com a cordó sanitari del seu discurs de l’odi perquè “és molt perillós”. També ha fet una crida a la resta de forces democràtiques per a plantar-los cara de manera conjunta. 

No és una estrategia electoral

Respecte a les insinuacions de les veus més crítiques amb el partit, segons les quals es tracta tot d’una estratègia electoral, la líder de Podem al País Valencià ha assegurat que no hi ha cap interés electoral darrere de l'actuació d’Iglesias, sinó que és una resposta davant de la gravetat d’uns fets que, assegura, “fa temps que estan passant i se’ns tornaran en contra”.

També et pot interessar

stats