Pérez Llorca (PP) considera que la vaga educativa està "molt polititzada" i amb Compromís darrere agitant

El secretari general del PPCV fa un balanç "molt positiu" del primer any del govern de Mazón i afirma que en les eleccions europees els valencians enviaran el missatge "d'estar cansats del càstig del sanchisme a esta terra"

El secretari general del PP a la Comunitat Valenciana, Juan Francisco Pérez Llorca, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El secretari general del PP a la Comunitat Valenciana i portaveu adjunt del grup parlamentari popular a les Corts, Juan Francisco Pérez Llorca, considera que la vaga convocada este dijous per la Plataforma per l'Ensenyament Públic contra la política de la Conselleria d'Educació és "una vaga molt polititzada i que hi ha interessos d'altres partits, com Compromís, d'intentar agitar el sector educatiu".

"Quan veus que el mateix dia que comencen les eleccions europees es fa una vaga i en molt poc de temps de govern de Carlos Mazón em fa pensar que és un vaga molt política. La mateixa llibertat que tenen uns per a fer vaga, la tinc jo per a opinar, i veig poc motius per a fer-la, però la respectem".

Pérez Llorca ha destacat que el PP ha complit amb la seua promesa electoral de donar llibertat a pares i mares per a triar l’educació dels fills. També ha ressaltat que la llei educativa que té previst aprovar el govern de Mazón és una oportunitat de consolidar el valencià.

Anem a utilitzar esta nova llei educativa de llibertat per a promocionar el valencià i per a demostrar que la imposició no li ha fet res de bé a l'idioma.

"Abans de la imposició lingüística jo recorde que als col·legis hi havia línies en valencià, en castellà, i d'altres d'incorporació progressiva al valencià. Durant molts anys l'ús del valencià era molt més alt que el que hem tingut amb la imposició lingüística. Per tant, no s'acabarà el valencià, ni molts menys, utilitzarem esta nova llei educativa de llibertat per a promocionar el valencià i per a demostrar que la imposició no li ha fet gens de bé a l'idioma."

Eleccions europees i primer aniversari del govern de Mazón

Durant l'entrevista, el secretari general del PP també ha parlat de la campanya electoral europea, on el PP lluitarà per la infravaloració de la Comunitat Valenciana a Europa.

Considera que estes eleccions són l'oportunitat que tenen els espanyols de dir-li a Pedro Sánchez que "ja n'hi ha prou d'utilitzar les Institucions en benefici propi i de polaritzar tant la societat" i, sobretot, és una oportunitat per a tots els valencians de dir que "ja està bé de marginar les inversions a la Comunitat Valenciana i de castigar-la".

En les elecciones europees els valencians enviaran un missatge molt clar de què ens hem cansat del càstig que el sanchisme li fa a esta terra.

Per això, desitja que amb els vots que li donen al PP, "els valencians envien un missatge molt clar d'estar cansats del castic que el sanchisme li fa a esta terra".

Unes eleccions que coincidiran amb el primer aniversari de la victòria del PP en les eleccions municipals i autonòmiques del 28 de maig. Juan Francisco Pérez Llorca ha fet un balanç "molt positiu" d'este primer any: "Hem pogut dur a terme moltes idees i propostes que teníem en el programa electoral, a pesar d'haver trobat alguns problemes que no esperàvem, especialment en polítiques socials, on hem hagut de pagar factures fins i tot del 2018".

Tenim previst fer un acte el pròxim dia 28 de maig en l'Alameda en València que estem acabant d'organitzar amb tots els alcaldes i portaveus del PP.

Així, ha destacat, per exemple, que este primer any "hem fet un Pla Viu que garantirà la construcció de vivenda social, l'educació de 0 a 3 anys passarà a ser gratuïta o hem suprimit l'impost de donacions i successions, tot coses positives".

Amb motiu de l'aniversari i dels comicis, Pérez Llorca ha avançat que el PPCV farà una "campanya intensa" a la Comunitat Valenciana de les eleccions europees i "tenim previst fer un acte el pròxim dia 28 de maig a l'Albereda de València, que estem acabant d'organitzar amb tots els alcaldes i portaveus del PP".

També et pot interessar

stats