Els partits polítics obrin la campanya electoral per a unes europees "crucials"

Pedro Sánchez participa este dijous en un acte a València i Alberto Núñez Feijóo protagonitzarà divendres un míting en Elx

720 nous eurodiputats compondran el nou Parlament Europeu a partir del pròxim 9 de juny
720 nous eurodiputats compondran el nou Parlament Europeu a partir del pròxim 9 de juny / À Punt NTC

Arranca la campanya electoral a les eleccions al Parlament Europeu en tot Espanya i la Comunitat Valenciana comptarà amb una nodrida presència de líders polítics. El president del govern, Pedro Sánchez, participa este dijous en un acte a València, a La Rambleta a les 18:00 hores; també hi estaran la vicepresidenta del govern i cap de llista, Teresa Ribera, i la ministra de Ciència i secretària general del PSPV, Diana Morant.

En la llista socialista, que encapçala Teresa Ribera, figuren dos valencianes en lloc d'eixida: l'exministra de Sanitat i exsecretària d'organització del PSOE, l'alacantina Leire Pajín, en el huité lloc; i l'actual portaveu del grup municipal a l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, en el lloc número catorze. Precisament esta setmana es compleixen dos mesos des que Sánchez acudira a donar suport a Diana Morant en el congrés extraordinari del 24 de març, on va ser elegida secretària general dels socialistes valencians, que es va celebrar a Benicàssim (Plana Alta).

Feijóo també visitarà la Comunitat Valenciana

Per la seua banda, un any després de la seua victòria en les eleccions autonòmiques i municipals del 28M, els populars celebraran el seu acte d'inici de campanya a València i l'enganxada de cartells a Benidorm, convocatòries a les quals acudirà el president de la Generalitat i del PPCV, Carlos Mazón.

A València, a les 20 hores, a la seu local del partit, Mazón estarà acompanyat per l'alcaldessa, María José Catalá; el president del PP de la província, Vicent Mompó, i el candidat europeu Esteban González Pons. A Benidorm, a les 22 hores, al parc d'Elx, assistirà el president del PP d'Alacant, Toni Pérez.

Un dia després, el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, protagonitzarà un míting a Elx (Baix Vinalopó) dins del seu periple per diverses ciutats espanyoles, que el portarà a València per al tancament de campanya el divendres 7 de juny.

Sumar tanca la seua gira política a València

Per la seua banda, la vicepresidenta segona del govern i líder de Sumar, Yolanda Díaz, també donarà suport a la candidatura de la seua formació a les eleccions europees, que encapçala Estrella Galán. Díaz participarà en una desena d'actes durant la campanya, en un periple que començarà a Madrid amb l'enganxada de cartells i tancarà a València.

Al llarg de la campanya de Compromís-Sumar, hi haurà "actes de proximitat" per tot el territori valencià, amb l'objectiu d'aconseguir un eurodiputat valencianista que "plante cara per a canviar Europa, defenga fermament els interessos valencians en el Parlament Europeu i faça front al govern valencià de la vergonya de PP i Vox des d'Europa".

El divendres 24, Galán, participarà en un míting a Alacant. El diumenge 2 de juny arribarà l'acte central de la campanya de Compromís al parc de Capçalera de València, amb la ministra Sira Rego i el diputat estatal Íñigo Errejón.

La campanya de Vox, també molt present a València

Vox arranca la seua campanya a les 23:00 hores a València amb un acte en la plaça de la Mare de Déu, consistent en una "descoberta" de cartells. Ho fa de la mà del vicepresident i conseller de Cultura, Vicente Barrera, i el seu dirigent provincial, Ignacio Gil Lázaro, al costat de diputats estatals i autonòmics i regidors.

De fet, el líder del partit, Santiago Abascal, estarà a València el diumenge 26. Vox considera que, "per primera vegada", té l'oportunitat que canvien les majories en el Parlament Europeu i, amb això, "el rumb de les decisions que afecten a tot el que ens preocupa".

Uns comicis per escollir 61 representants

El Parlament Europeu es renovarà el pròxim 10 de juny després de cinc anys. Del 6 al 9 de juny, vora 400 milions de ciutadans de diferents països estan citats a les urnes per a triar els seus representants polítics (a Espanya, els comicis tindran lloc el diumenge 9 de juny). Dels 720 diputats europeus, al nostre país li'n corresponen 61, dos més que en els anteriors comicis.

El BOE, de fet, va publicar 33 candidatures de les 39 que es van presentar. La campanya que poden fer els partits polítics finalitzarà a la mitjanit del divendres 7 de juny.

També et pot interessar

stats