Pérez Garijo, reelegida coordinadora general d'EUPV amb el 70,9% de vots

La candidatura crítica amb la direcció ha denunciat que la XIII assemblea de la formació ha estat "absolutament viciada"

Votació presencial durant la XIII Assemblea d'EUPV
Votació presencial durant la XIII Assemblea d'EUPV / EUPV

Rosa Pérez Garijo, consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, ha resultat reelegida aquest dissabte coordinadora general d'Esquerra Unida del País Valencià amb un 70,9% dels vots del consell polític nacional, durant la XIII Assemblea d'EUPV celebrada a la ciutat d'Alacant, amb el lema "Horitzó republicà".

Pérez Garijo ha defensat que el partit tinga un espai propi alhora que ha apostat per sumar forces dins de l'esquerra en un moment, ha dit, d'"emergència democràtica". La candidatura que encapçala, Continuem Endavant, Fent País, es va imposar diumenge passat a la candidatura crítica amb la direcció, encapçalada pel regidor a l'Ajuntament de Sagunt i actual coordinador d'EUPV al municipi, Roberto Rovira.

Tot i felicitar Pérez Garijo pels resultats, Rovira ha criticat durament el procés de l'assemblea i ha denunciat que ha estat "absolutament viciada". Així, des de la candidatura que lidera el coordinador d'EUPV a Sagunt es considera que la formació ha "renunciat a la sobirania jurídica" i ha buscat l'empara d'Esquerra Unida federal per a "legitimar el procés tot i les irregularitats".

En l'assemblea s'ha debatut sobre les esmenes i les resolucions dels documents organitzatius presentats per la militància, que han sigut 89 esmenes al document polític i 90 als estatuts.

El coordinador d'Esquerra Unida i ministre de Consum, Alberto Garzón, hi ha intervingut telemàticament, i també hi ha acudit l'eurodiputada per Unides Podem Sira Rego.

Durant la jornada també s'ha retut homenatge a Francisco Martínez-López, conegut com El Quico, un dels últims supervivents de la guerrilla antifranquista.

També et pot interessar

stats