Esquerra Unida del País Valencià decideix la nova direcció

Aquest diumenge la militància que no haja exercit el vot en línia podrà fer-ho presencialment entre les dues candidatures que s'hi presenten

Imatge de la XII Assemblea d'EUPV
Imatge de la XII Assemblea d'EUPV / Esquerra Unida del País Valencià

La militància d'Esquerra Unida del País Valencià té una última oportunitat per a votar els documents organitzatius i òrgans de direcció i control de la formació. Les urnes virtuals es van tancar aquest divendres a les 21 hores, però aquest diumenge a cada comarca es podrà fer la votació presencial com a mínim en una mesa electoral.

Les persones afiliades o simpatitzants de la formació podran votar per una de les dues candidatures que han aconseguit els avals necessaris, o bé votar en blanc. La primera, Continuem Endavant, Fent País, l'encapçala l'actual coordinadora general d'EUPV i consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo. Aquesta llista aposta per un "espai unitari d'esquerres" i alhora reivindica les "fites històriques" assolides per l'actual direcció, com ara l'entrada al govern de la Generalitat.

La segona candidatura, Per una Esquerra Forta i Combativa, està liderada pel regidor a l'Ajuntament de Sagunt i actual coordinador d'EUPV al municipi, Roberto Rovira, i hi està la diputada al Congrés Roser Maestro. En aquesta llista critiquen la "pèrdua d'un perfil propi" de la formació en la participació en el govern autonòmic i "l'abandó de la major part dels col·lectius" per l'actual direcció. Davant d'aquest diagnòstic, la candidatura aposta per la construcció d'una alternativa "nítidament d'esquerres".

Fonts de la formació han confirmat a À Punt NTC que el resultat de les votacions es podrà saber la mateixa nit de diumenge. El pròxim dissabte, 18 de desembre, tindrà lloc la XIII Assemblea d'EUPV, amb el lema "Horitzó Republicà", en què es debatran i votaran esmenes al document polític, organitzatiu i als estatus.

També et pot interessar

stats