Pere Aragonès, nou president de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de Junts i la CUP

La candidatura d'Esquerra ha obtingut 74 vots a favor i 61 en contra.

El nou president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonés, arropat pels pares i la dona després de la investidura
El nou president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonés, arropat pels pares i la dona després de la investidura / Alberto Estévez (Efe)

El líder d'ERC, Pere Aragonès, ha sigut elegit president de la Generalitat de Catalunya amb el suport de Junts i la CUP, que ha vingut precedit d'una llarga negociació i ha requerit dues sessions del Parlament.

L'elecció de Aragonès es produeix a cinc dies de finalitzar el termini límit i posa fi a quasi huit mesos d'interinitat en la Generalitat, després de la inhabilitació de l'expresident Quim Torra el passat 28 de setembre de 2020. Des de llavors el líder d'ERC, que era vicepresident de la Generalitat, va assumir la presidència en funcions.

La candidatura d'Aragonès ha obtingut 74 vots a favor i 61 en contra. Això permet a Esquerra comandar la presidència de Catalunya per segona vegada en democràcia, quatre dècades després del govern de Josep Tarradellas.

El president 132 de la Generalitat de Catalunya, de 38 anys, prendrà possessió oficialment dilluns, quan després de la publicació del seu nomenament en el Butlletí Oficial de l'Estat i el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

També et pot interessar

stats